Image

Nytt certifieringssystem för hyresfastigheter

ÖRESUND Fastighetsägarna Syd har sjösatt ett certifieringssystem för hyresfastigheter i Malmö.
För närvarande har åtta fastighetsägare fått ett 30-tal fastigheter certifierade.
- Ett första mål är att ha 30-40 fastighetsägare och 75-100 fastigheter certifierade vid årsskiftet, säger Stefan Lindvall, vd på Fastighetsägarna Syd till Fastighetssverige.
Publicerad den 1 September 2010

Projektet Fastighetscertifikat har arbetats fram under närmare två år tillsammans med Hyresgästföreningen. Malmö Stad har varit med i diskussionerna och ger sitt stöd till projektet.

Syftet med certifieringen är att hyresgästerna ska veta att de bor i ett hus som förvaltas enligt den lagstiftning och de rekommendationer som finns. Brandskydd, säkerhet, miljö och god service är några faktorer som ingår i certifieringen.

Grundtanken vid bedömningen är också att allmänna utrymmen såsom trapphus, källare, vind, tvättstuga, gård etcetera ska vara välskötta.

- De flesta branscher har ett certifieringssystem men inte fastighetsbranschen. Nu inför vi ett system som kommer att gynna hyresrättens utveckling, säger Stefan Lindvall.

Projektet sjösattes i samband med Fastighetsägarnas årsmöte i maj, men ska nu marknadsföras mer framöver.

Som en del i detta ska de certifierade fastighetsägarna belönas med diplom och blomsterkvastar i samband med fotbollsderbyt mellan Malmö FF och Helsingborgs IF den 15 september.

I dagsläget är det bara i Malmö som certifieringssystemet har införts men förhoppningen är att det ska spridas.

- Vi har meddelat våra kära kollegor runt om i Sverige vad vi håller på med och jag är övertygad om att fler kommer att hoppa på, men vi måste först få det att fungera fullt ut här, säger Stefan Lindvall.


FAKTA/ De här är certifierade i dag
Bertlands Fastigheter AB
Fastighets AB Malmö City
Hagagruppen AB
Byggnads AB S:t Petri
Karyds Fastigheter AB
HSB Malmö
Akelius Fastigheter AB
Göran Falk Fastigheter AB

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige