Image

Nytt bolag köper köpcentrum i Göteborg

Transaktioner Skandia Fastigheter säljer köpcentrumet Solkatten i Lerum till nybildade bolaget Stora Lundby Fastighetsutveckling.
Publicerad den 7 Februari 2018
Christer Harling och Magnus Kroon. Bild: Stora Lundby Fastighetsutveckling
Christer Harling och Magnus Kroon.

– Framöver kommer vi att fokusera våra resurser på våra större pågående stadsutvecklingsprojekt i Göteborg; Backaplan och Frölunda Torg. Vi har stor tilltro till den nya ägarkonstellation som nu tar över fastigheten, säger Bo Jansson, fastighetschef på Skandia Fastigheter.

Stora Lundby Fastighetsutveckling är ett nybildat fastighetsutvecklingsbolag med ambition att bidra med kompetens och kapital för utveckling av näringslivsfastigheter, näringslivsområden och bostäder i Lerums kommun. Vd för bolaget är Magnus Kroon, tidigare utvecklingschef på Svensk Handel, numera egen företagare med inriktning på stads-, plats- och fastighetsutveckling.

– Fastighets- och platsutveckling är ett teamwork mellan hyresgäster, fastighetsägare och den offentliga sidan. Men både digitaliseringen och ett ökat fokus på hållbarhet har de senaste åren ställt om spelplanen på hur attraktiva platser utformas. Att komma in och få möjlighet att i skarpt läge arbeta med en fastighet som har en nyckelroll i ett kommuncentrum ska bli inspirerande, säger Magnus Kroon.

Delägare i Stora Lundby Fastighetsutveckling är också Christer Harling som har en diger meritlista vad gäller stads- och fastighetsutveckling, främst i centrala Göteborg och Kvarnbyn i Mölndal. 2008 utsåg Mölndals Stad Christer Harling till Mölndalsambassadör för hans insatser att bevara och utveckla Kvarnbyns kulturhistoriska område av riksintresse.

– Solkatten och området kring Bagges Torg är en intressant utmaning. Själva Solkattenfastigheten håller god standard men området i sig har stagnerat och behöver revitaliseras. Förändringsarbetet kommer dock inte göras av sig själv utan här krävs ett lagarbete från alla inblandade i Lerums Centrum, säger Christer Harling.

Solkatten i Lerum består av två fastigheter om sammanlagt cirka 8 500 kvadratmeter vid Bagges torg i centrala Lerum, 20 minuter från Göteborg. Fastigheten ligger granne med pendelstationen och inrymmer 23 butiker och 27 bostäder.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige