Image
Stina Lindh Hök, operativ chef på Nyfosa.
Stina Lindh Hök, operativ chef på Nyfosa. Bild: Nyfosa.

Nyfosa köper i Örebro och säljer i Eskilstuna

Transaktioner Nyfosa har förvärvat en fastighet till ett värde om 300 miljoner kronor, fastigheten är en lagerfastighet belägen i Örebro. Nyfosa har även avyttrat fastigheten Källsta 1:5 i Eskilstuna till ett värde om 240 miljoner kronor.
Publicerad den 20 December 2019

Den förvärvade fastigheten är belägen i Örebro och har en total yta om cirka 47 000 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om 22,1 miljoner kronor. De två hyresgästerna är Mitsubishi och KGA Logistik. Genomsnittlig återstående avtalstid uppgår till 4,2 år och uthyrningsgraden uppgår till 93 procent. Tillträde för fastigheten är den 24 januari 2020. Förvärvet finansieras genom utnyttjande av befintlig kreditfacilitet. Säljaren har haft Cushman & Wakefield som rådgivare.

Den avyttrade fastigheten Källsta 1:5 som är belägen i Eskilstuna, omfattar en yta om cirka 34 000 kvadratmeter bestående av logistiklokaler och förvärvas av nuvarande hyresgäst. Frånträde av fastigheten genomfördes den 12 december 2019. Fastigheten hade ett hyresvärde på 15,5 miljoner kronor med ett år kvar på hyresavtalet.
– Detta är två separata affärer som sammantaget ger ett ökat hyresvärde om sju miljoner kronor samt en förlängd återstående avtalstid om 3,2 år. Försäljningen var en möjlighet som uppkom genom diskussion med hyresgästen och vi såg rätt läge att avyttra, säger Stina Lindh Hök, Operativ chef för Nyfosa.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY