Image
Stina Lindh Hök.
Stina Lindh Hök. Bild: Nyfosa

Nyfosa fortsätter växa i Finland

Transaktioner Nyfosa har förvärvat en kontorsfastighet som är under uppförande i den finska regionsstaden Kuopio. Förvärvspriset uppgår till 11,9 miljoner euro, motsvarande cirka 123 miljoner kronor, med ett årligt hyresvärde om 1,05 miljoner euro, motsvarande cirka 10,8 . Säljare och utvecklare av fastigheten är Lapti.
Publicerad den 11 Januari 2022

Fastigheten blir vid färdigställandet del av ett nytt landmärke i regionsstaden Kuopio, strategiskt och centralt beläget intill järnvägsstationen och resecentrum. Den framtida hyresgästbasen kommer i huvudsak bestå av kontor och livsmedel, där största hyresgäst utgörs av Finlands dominerande livsmedelskedja Kesko. Fastigheten kommer att ha en uthyrningsbar yta på cirka 4 500 kvadratmeter. Hittills är cirka 76 procent av ytan uthyrd med en genomsnittlig återstående avtalslängd på 9,4 år samt en avtalsstruktur där hyresgästerna står för merparten av löpande kostnader. Fastigheten kommer miljöcertifieras enligt LEED Gold. Nyfosa tillträder fastigheten vid färdigställandet, vilket är beräknat till mars/april 2022.
– Vi förvärvar en helt nyproducerad fastighet med utmärkt läge i Kuopio, en stark regionsstad med universitet i östra Finland. Det är ett högkvalitativt tillskott till Nyfosas bestånd i Finland, kommenterar Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Westerlinds och A-hus satsar på småhus i Norrland

Bostäder Westerlinds ska representera A-hus, Sveriges tredje största husleverantör, i ny satsning på den norrländska marknaden. Det handlar om en totalentreprenad, främst på expansiva orter som exempelvis Skellefteå, Sundsvall och Umeå. Fastighetssverige har talat med Tobias Wikström, affärsområdeschef på Westerlinds, och han utesluter inte nyanställningar på sikt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige