Image

Nya upplevelser i Kungens Kurva

BYGG Huddinge kommun har skrivit avsiktsförklaringar med två aktörer om nya upplevelser i Kungens kurva och med det tagit ett tydligt steg mot visionen för den regionala stadskärnan Kungens kurva Skärholmen.
Publicerad den 27 Oktober 2009

Visionen är en attraktiv mix av handel, arbete, bostäder, kultur och rekreation. Detta förutsätter etableringar av fler verksamheter som innehåller kultur, rekreation och upplevelser.

De avsiktsförklaringar som nu upprättats gäller en urtidspark med naturvetenskapligt tema, och ett spa och wellnesskoncept med äventyrsbad och hotell- och konferensanläggning och restauranger.

Urtidsparken är ett unikt koncept för en naturvetenskaplig upplevelsepark. I utställningshallar och akvarietankar ska olika teman, frågeställningar och aktuell forskning presenteras som bidrar till förståelsen för vår planets utveckling, dess historia och dess framtid.

- Urtidsparken byggs utifrån att naturen står i centrum och ska erbjuda både inomhusaktiviteter och utomhusaktiviteter. Klimat- och miljöfrågor har en självklar plats i projektet, säger Maria Rydbrink Raud, konceptutvecklare och vd för Urtidsparken.

Huddinge Resort, blir en helt ny och mångsidig satsning i Sverige. Konceptet handlar om ett kombinerat spa och wellnesscentrum med äventyrsbad, hotell- och konferensanläggning, restauranger och shopping. Finska Espa Invest Oy som driver projektet har specialiserat sig på utvecklings- och byggprojekt inom resebranschen.

- I Huddinge Resort ska besökare som längtar efter avkoppling bli nöjda med ett brett utbud kopplat till fritid och underhållning Målet är ett välbefinnande såväl för sinnet som för kroppen, säger Esa Ranta vd för Espa Invest Oy.

För att aktörerna bakom dessa idéer ska kunna gå vidare med förstudier och finansieringsplaner är avsiktsförklaringen med Huddinge kommun ett viktigt första steg, som ger aktörerna drygt ett år att arbeta vidare med respektive projekt.

- Kommunen är mycket positiv till att det finns aktörer som vill tillföra Kungens kurva nya upplevelser och rekreationsmöjligheter. Det är en viktig framgångsfaktor för att Kungens kurva Skärholmen ska kunna utvecklas enligt visionen, säger Daniel Dronjak Nordqvist, (M) kommunstyrelsens ordförande i Huddinge kommun.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Spaden i tårtan när Park Central byggstartades

Bygg/Arkitektur Under torsdagen hölls byggstartsevent för det som ska bli den första byggnaden i Centralstaden Göteborg. Park Central, som blir cirka 40 000 kvadratmeter stort, kommer utöver kontor, service och handel innehålla en av Västlänkens stationsuppgångar. Fastighetssverige tog en pratstund på plats med de ansvariga på NCC och Jernhusen, som gemensamt utvecklar stations- och kontorsytorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige