Image

Ny vd på Enaco

KARRIÄR Tom Ekevall Larsen är nytillträdd vd på Enaco. Som ny vd kommer Ekevall Larsen att satsa på en nordisk tillväxt för teknikrumsföretaget Enaco och stärka Enacos position på den nordiska marknaden.
Publicerad den 1 September 2009

Tom Ekevall Larsen har många års erfarenhet inom it-industrin, och de senaste åren även inom miljöteknikområdet. Ekevall Larsen har tidigare varit vd på VKG samt vd och koncernchef på Scribona, och kommer närmast från egen verksamhet som managementkonsult. Han efterträder Fredrik Mannerheim, som varit tillförordnad vd på Enaco.

- Jag kommer att arbeta för att Enaco blir det ledande teknikrumsföretaget i Norden. Marknadsutvecklingen ser positiv ut, trots konjunkturläget, och ambitionen är att stärka Enacos position och tillväxt både inom och utanför Sveriges gränser. Att vara med i denna utveckling är förstås något som lockar, särskilt med tanke på min erfarenhet inom it- och miljöteknikbranschen i Norden, säger Tom Ekevall Larsen.

– Tom Ekevall Larsen är en sälj- och marknadsinriktad vd med gedigen erfarenhet inom Enacos kärnområden, det vill säga it-miljö och klimatlösningar för fastigheter. Han har en tydlig nordisk profil och har dessutom tidigare arbetat med partners till Enaco, och detta är naturligtvis positivt för framtida samarbeten, säger Fredrik Mannerheim, vd för Enacos ägare Mannerheim Invest.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tandläkaren tar amerikanska burgarkedjan till Sverige: "Fastighetsägare kommer kräva att vi kommer"

Handel Den hajpade amerikanska hamburgerkedjan Five Guys kommer till Sverige i höst – och det gör den med hjälp av en svensk tandläkare. Noel Abdayem är serieentreprenören som står bakom NCPA Capital som har fått masterfranchise-rättigheterna för hamburgerkedjan – målet är minst 20 restauranger på fem år varav hälften i Sverige. För Fastighetssverige berättar han om varför han ger sig in i restaurangbranschen, hans långa kärlek till den amerikanska kedjan och risken han tar i att etablera ännu en hamburgerkedja på en redan överhettad marknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige