Image

Ny vd i Plusshus

KARRIäR Nils Clausén har utsetts till ny vd i Setras dotterbolag Plusshus.
Publicerad den 5 Mars 2010

Nils Clausén, 57 år, har en bred och gedigen branscherfarenhet efter drygt 20 år inom byggindustrin. Han har bland annat varit vd i Swerock AB, vd i Masonite Beams AB samt haft ett antal chefsuppdrag inom Betongindustri AB. Nils Clausén tillträder sin nya befattning den 1 april och kommer att vara placerad vid Plusshus huvudkontor i Skellefteå.

- Det är utmanande få möjligheten att vara delaktig i utvecklingen av ett mer rationellt och kostnadseffektivt byggande. Plusshus är ett spännande företag med intressanta produkter, engagerade medarbetare och en stabil ägarstruktur. Företaget har stor potential och är ett av de relativt få på marknaden som utvecklat egna byggsystem i trä, säger Nils Clausén.

- Setras ambition är att ta en tydlig position på marknaden för industriellt träbyggande. Med Nils Clausén förstärker vi Plusshus med ytterligare erfarenhet och kompetens. Han ska tillsammans med den nuvarande ledningen fortsätta att utveckla affärerna på ett offensivt sätt. Nuvarande vd Ulf Haglind får i och med detta en möjlighet att fokusera på marknadsutveckling och försäljning av Plusshus olika byggsystem, säger Börje Bengtsson, vd och koncernchef i Setra.

Plusshus tillverkar och marknadsför industriella byggsystem i trä för bostäder och lokaler. Kunderna är främst kommersiella byggherrar och entreprenörer i Sverige och Norge.

Företaget omsätter idag cirka 125 miljoner kronor och är sedan december 2009 ett helägt dotterbolag till Setra. Tillverkning sker vid de två fabrikerna i Arvidsjaur och Kristinehamn.

Plusshus ansvarar också för marknadsföringen av Trälyftet, Setras byggsystem för flerbostadshus i massivträ. Under 2009 byggdes 32 lägenheter i centrala Skellefteå med Trälyftet och flera Trälyfts-projekt är nu under planering. Takvåningar till flerbostadshus i Alby utanför Stockholm och andelslägenheter i Mellbystrand i Laholm är exempel på andra pågående byggprojekt där Plusshus levererar byggsystem och lösningar.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige