Image

Ny vd för Metrolit Byggnads AB

Karriär John Söderberg har utsetts till ny vd för Metrolit Byggnads AB. Han tar över efter Kjell Westerberg som lämnar sin operativa roll i företaget för att arbeta med utvecklingsfrågor i moderbolaget Metropol Fastighets AB.
Publicerad den 18 December 2015

John Söderberg kommer närmast från BTH Bygg AB där han varit vd sedan 2011. Han har en lång erfarenhet som ledare inom bygg- och fastighetsmarknaden, med många år inom Skanskakoncernen bland annat. Sedan 2014 är han styrelseledamot i Stockholms Byggmästareförening.

- Metrolit har varit mycket framgångsrika sedan starten 1986. Jag ser fram emot att tillsammans med alla metrolitare förvalta företagets historia och starka varumärke och samtidigt blicka mot framtiden. Bolaget står inför en spännande utveckling, säger John Söderberg.

– Metrolit har för avsikt att vidareutveckla verksamheten under de närmaste åren. Orderstocken är god och det finns en rad positiva faktorer på byggmarknaden som gör att det finns gynnsamma förutsättningar för detta. John är rätt person att leda detta arbete och vi är glada att han valt att anta utmaningen hos oss, säger Kjell Westerberg.

John Söderberg tillträder som vd för Metrolit Byggnads AB den 4 januari 2016.

Fakta/ Metrolit Byggnads AB
Metrolit Byggnads AB är ett dotterbolag till Metropol Fastighets AB och bedriver sedan 1986 om- och tillbyggnadsentreprenader. Företaget har cirka 90 anställda och omsatte 2014 drygt 500 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige