Image
Mattias Lundgren, vd för SSM.
Mattias Lundgren, vd för SSM. Bild: SSM

Ny utformning för Tellus Towers – 1 500 bostäder blir 1 000

Bygg/Arkitektur SSM:s och Partners Groups Tellus Towers vid Telefonplan i Stockholm kommer att ändras i sin utformning till följd av Stockholms stadsbyggnadsnämnds beslut inför fortsatt planarbete för centrala Telefonplan. Av beslutet följer att områdets tidigare planerade 1 500 bostäder justeras till cirka 1 000 bostäder samt att en grupp av höga hus ersätter Tellus Towers två höga torn. Förändringen syftar till en ökad variation av bostäder och att huskropparna i större utsträckning kommer vara i linje med Stockholms nuvarande stadssiluett. Stadsbyggnadsnämndens beslut bedöms inte påverka SSM:s resultat eller balansräkning för Q3 eller helåret 2020. SSM:s andel av projektets bokförda värde uppgick per Q2 2020 till 30,4 miljoner kronor.
Publicerad den 25 September 2020

SSM har bland annat utvecklat och producerat 14 projekt med cirka 1 100 ytsmarta och prisvärda bostäder i närområdet kring Telefonplan. Parallellt med detta har bolaget under 15 års tid arbetat med Tellus Towers för att ytterligare stärka Telefonplan som ett av södra Stockholms mest attraktiva områden. Sedan 2017 bedrivs projektet i samarbete med den globala förvaltaren Partners Group.

På torsdagen tog Stockholms stadsbyggnadsnämnd beslut inför fortsatt planarbete för centrala Telefonplan, vilket innebär att utformningen av projektet Tellus Towers kommer ändras. De två höga tornen som Tellus Towers består av föreslås av stadsbyggnadsnämnden att ersättas med en grupp av höga hus med cirka 20 – 30 våningar. Nämndens beslut syftar till att skapa en ökad variation av bostäder och att huskropparna i större utsträckning kommer vara i linje med Stockholms nuvarande stadssiluett.

– SSM har under femton år spenderat 153,8 miljoner kronor på att förverkliga Tellus Towers och en fortsatt utveckling av Telefonplan. I grunden är det därför positivt att det nu finns ett beslut om att fortsätta driva detaljplanen om än i en annan form. SSM ser därför fram emot att så snart som möjligt förnya den markanvisning vi har med Stockholms stad och därefter fortsätta med det goda samarbete vi haft med staden avseende centrala Telefonplan, säger Mattias Lundgren, koncernchef och vd, SSM.

– SSM:s huvudfokus är att skapa så många ytsmarta och prisvärda bostäder som möjligt till vår målgrupp "morgondagens urbaniter". 16 000 intressenter har redan visat intresse för att bo i Tellustornen. Vi ser fram emot att även fortsättningsvis kunna erbjuda dessa personer möjlighet till ett prisvärt boende vid Telefonplan, säger Mattias Lundgren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige