Image
Johan Lagerdahl.
Johan Lagerdahl. Bild: Art-Invest

Ny internationell investerare till den svenska marknaden

Bolag Art-Invest Real Estate expanderar genom att öppna en filial i Stockholm. Den internationella investeraren är nu baserad på elva platser i Tyskland samt i Österrike, Storbritannien och Sverige. Stockholmsfilialen kommer att ledas av Johan Lagerdahl, vd och chef för Stockholm på Art-Invest Real Estate.
Publicerad den 21 Augusti 2024

Etableringen av ytterligare ett kontor följer Art-Invest Real Estates tidigare expansion till Wien och London 2018 respektive 2019. Sedan dess har flera fastigheter förvärvats och utvecklats på de orterna. Art-Invest Real Estate planerar att göra sitt första förvärv i Stockholm i slutet av året.

Liksom i de befintliga regionerna kommer de riktade tillgångsslagen att fokusera på kontor, bostäder, hotell, handel och social infrastruktur. I en kommentar till beslutet att expandera verksamheten till Skandinavien säger Dr Markus Wiedenmann, vd för Art-Invest Real Estate:
– Vi är mycket glada över att kunna etablera ytterligare en plats i en så framåtblickande region som Norden, vilket är en pionjär inte bara när det gäller arkitektur och innovation, utan framför allt inom ESG-området i Europa och runt om i världen. Vi är säkra på att den Skandinaviska marknaden erbjuder outnyttjad potential för oss under de kommande åren.

Jan Dührkoop, chef för fondverksamheten inom Art-Invest Real Estate, tillägger:
– Vi skulle vilja utöka våra investeringsmöjligheter ytterligare för våra investerare. Särskilt privat- och bostadsmarknaden i Sverige ger en mycket attraktiv risk-avkastningsprofil. Det är något som våra investerare är angelägna om.

Den svenska och nordiska marknaden kommer att skötas från Stockholm under ledning av Johan Lagerdahl, en erfaren fastighetsspecialist. Huvudfokus förutom Stockholm ligger på Uppsala-, Göteborgs- och Malmöregionerna samt Helsingfors.

Innan Johan Lagerdahl kom till Art-Invest Real Estate arbetade han med kapitalförvaltning på IVG, Triuva och nu senast Patrizia. Johan Lagerdahl ansvarade för ett flertal renoveringsprojekt inom kontors- och butikssegmentet och stöttade flera transaktionsprocesser. Sedan 2019 var han landschef för Sverige och ett år senare lade han även till Finland i sin portfölj. Johan Lagerdahl har ett brett nätverk inom såväl den nordiska fastighetsbranschen som på den tyska marknaden.
– Jag är mycket glad över att ha hittat en likasinnad partner i Art-Invest Real Estate som också letar efter enastående projekt på lovande marknader. De projekt som Art-Invest Real Estate är ute efter imponerar på mig, liksom företagskulturen. Jag ser fram emot utmaningen att implementera något lika speciellt på min hemmamarknad i Skandinavien tillsammans med teamet, säger Johan Lagerdahl.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Advicy charmade draknästet – fick största investeringen

Bolag Sandra Mobaraki och Amir Chizari deltog under torsdagen i SVT:s program Draknästet. Deras bolag Advicy vill med hjälp av modern AI-teknik förändra en konservativ fastighetsbransch. I Draknästet sökte – och fick – de fyra miljoner kronor mot 20 procent av bolaget, den största enskilda investeringen i programmets historia. – Det var spännande och nervöst att vara med i programmet, berättar Amir Chizari för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige