Image

Ny HR-direktör i Skanska

KARRIÄR Veronica Rörsgård har utsetts till ny HR-direktör i Skanska AB och till ny ordinarie medlem av Skanskas koncernledning.
Publicerad den 7 Oktober 2009

Hon kommer närmast från rekryterings- och konsultföretaget Alumni, där hon under tio år haft en rad olika positioner. Senast har hon arbetat som Sverigechef och som COO för den nordiska verksamheten. Veronica Rörsgård är civilekonom och kommer i sin nya roll att rapportera till Skanskas vd och koncernchef Johan Karlström.

Veronica tillträder den 7 december och efterträder då Tor Krusell, som varit HR-direktör i Skanska sedan 2003. Krusell har haft ansvar inom flera stabsområden för koncernen men kommer nu i koncernledningen att ansvara för en tillväxtstrategi för Skanskas bostadsutveckling.

- Under de senaste fem åren har personalfrågorna varit Skanskas mest prioriterade fråga vid sidan om att öka vår lönsamhet. Veronica har alla förutsättningar att ta denna viktiga uppgift vidare, säger Johan Karlström.

- En annan huvuduppgift blir att lyfta mångfaldsarbetet till en ny nivå. Vi har lagt en bra grund för att öka mångfalden vad gäller kön, etnisk- och utbildningsbakgrund och nu krävs ett intensifierat fokus på att genomföra denna strategi, säger Johan Karlström.

- Det ska bli mycket stimulerande att få arbeta med ledarutveckling och mångfaldsfrågor på ett internationellt och ledande företag. Det finns stora utmaningar kring detta i byggbranschen men med det fokus som frågorna har i Skanska tror jag att mycket kan åstadkommas, säger Veronica Rörsgård.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige