Image
collageAcademedia
collageAcademedia Bild: Rikard Westman / Academedia

Ny fastighetsdirektör på Academedia

Karriär Academedias nytillträdde fastighetsdirektör Peter Andersson får det funktionella ansvaret för koncernens fastighetsfrågor i Sverige såväl som Norge och Tyskland.
Publicerad den 9 April 2019

– Det är en fantastiskt rolig utmaning att få representera Academedia som bedriver en omfattande verksamhet och är en mycket attraktiv hyresgäst, säger Peter Andersson.

Peter Andersson kommer inledningsvis att utveckla och stärka upp fastighetsorganisationen i Sverige och att därefter utveckla de strategiska delarna av Academedias fastighetsförsörjning.

– Academedia har en omfattande hyresportfölj med över 1 000 hyresavtal och jag ser fram emot att träffa fastighetsägare och branschorganisationer så fort som möjligt för att inleda samtal om våra gemensamma frågor kring fastighetsförsörjning, säger Peter Andersson.

Peter Andersson kommer närmast från en befattning som vd för ABT-Bolagen, ett privatägt bolag inom bygg- och anläggningsbranschen. Han har gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen och som ledare. Han har bland annat varit vd för Uppsala skolfastigheter och även arbetat som konsult åt fastighetskontoret i Nacka kommun samt åt Upplands Väsby kommun.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige