Image
Örebro från luften.
Örebro från luften. Bild: Wikimedia commons

Ny detaljplan möjliggör 450 bostäder i Örebro

Bygg/Arkitektur En ny detaljplan för Bettorpsområdet har antagits. Därmed möjliggörs utvecklingen av ett nytt bostadsområde med bland annat 450 bostäder, grundskola och förskola i den nordöstra delen av Örebro.
Publicerad den 21 Juni 2023

– Det nya Bettorpsområdet är en viktig del för Örebros utveckling och kommer bidra till att det fortsatt är attraktivt för människor att bo, leva och verka här, säger Kemal Hoso (S), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsområdet.

I området planeras för en blandad bebyggelse med både flerbostadshus och småhusbebyggelse i form av par- och kedjehus samt friliggande villor. Längs Skottvägen möjliggörs även handel, besöksnäring och centrumverksamheter. Det omgivande skogslandskapet är karaktärsgivande för området och planförslaget har i möjligaste mån anpassats efter befintlig terräng och naturvärden.

– Bettorpsområdet omges av väldigt natursköna omgivningar med skogen inpå knuten. Vi har tagit tillvara miljön och planerar för ett flertal grönstråk, vägar och stigar genom bebyggelsen så man både kan känna närhet till och ha överblick över det omgivande skogslandskapet, säger Johanna Thuresson, planarkitekt på Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen.

I västra och östra delen av området bevaras större grönstråk för dagvattenhantering och rekreation och här kommer våtmarker att skapas. I områdets mitt skapas en naturnära park, inspirerad av den lekfulla skogsmiljön där bland annat ett stort stenblock bevaras centralt i parken. För boende och besökare ska skogen alltid kännas närvarande oavsett var man rör sig i området.

– Det är mycket glädjande att vi i Bygg- och miljönämnden nu antagit denna detaljplan som möjliggör för många nya bostäder, skola, förskola och besöksnäring säger Anders Olsson (C), ordförande i Bygg- och miljönämnden.

Utbyggnad av området planeras att starta år 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige