Image
Comfort Hotel Arlanda.
Comfort Hotel Arlanda. Bild: Tim Meier

Nu öppnar Stordalens stora flygplatshotell på Arlanda

Bolag Nu öppnar Comfort Hotel Arlanda Airport, alldeles intill flygplatsterminalerna och Skycity. Det nya storhotellet utgör med sina drygt 500 rum en betydande ökning av Arlandas hotellutbud och är byggt med hög miljöklass på nivån Very Good enligt Breeam.
Publicerad den 7 Februari 2020
Petter Stordalen. Bild: Nordic Choice.
Petter Stordalen.

Hotellkapaciteten på Arlanda uppgår efter Comforts etablering till cirka 1 250 rum.
– Vi är mycket stolta att kunna presentera en helt ny mötesplats på Arlanda, Comfort Hotel Arlanda Airport. Vi har under lång tid sett en ökad efterfrågan på terminalnära hotellrum och kan nu erbjuda våra resenärer och besökare ett ännu bredare utbud. Det nya hotellet är också en viktig del av Swedavias strategi att utveckla en flygplatsstad på och omkring Stockholm Arlanda Airport, säger Jonas Abrahamsson, vd Swedavia.

Det nya hotellet är uppfört av Swedavia och ska drivas av Nordic Choice Hotels under varumärket Comfort, ett hotellkoncept i segmentet "affordable luxury" som i första hand vänder sig till fritidsresenärer och familjer.

Swedavias försäljning av fastigheten genomfördes 2017, när hotellet var under uppförande, till ett underliggande fastighetsvärde om drygt 1 300 miljoner kronor. Reavinsten kommer att redovisas för det första kvartalet 2020.

Comfort Hotel Arlanda Airport ligger mitt i den växande flygplatsstaden, alldeles intill Arlandas terminaler och Skycity. I samma kvarter finns nya kontorshuset Office One och här förbereds också för en terminalnära kongressanläggning av högsta europeiska klass. Fler byggnader och hotell är på planeringsstadiet, som ett led i utvecklingen att Stockholm Arlanda Airport ska bli den ledande flygplatsen i Norden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige