Image

Nu invigs 280 nya studentlägenheter i Bredäng

Bostäder I dag inviger borgarrådet Regina Kevius (M) det nya Campus Björksätra i Bredäng med 280 nya studentlägenheter.
Publicerad den 28 April 2014
Campus Björksätra. Bild: DAP Stockholm
Campus Björksätra.

De nya studentlägenheterna är byggda av prefabricerade kerambetongmoduler och stor vikt har lagts vid design och arkitektur. Bakom studentlägenheterna står arkitektbyrån DAP Stockholm som hoppas att den nya modullösningen bakom Campus Björksätra ska bidra till att korta ledtiderna för bostadsbyggande, och på så vis minska den akuta bostadsbristen bland studenter och unga.

Campus Björksätra är beläget vid den nedlagda skolan i kvarteret Tankebyggarorden. Under 2012 fattade fastighetsnämnden i Stockholm beslut om rivning av lokalerna inom fastigheten med syfte att bereda plats för tillfällig bebyggelse med studentbostäder till dess fastigheten kan planläggas för permanent bebyggelse. I anslutning till området går en kraftledning som ska ersättas av en marklagd ledning cirka år 2018. Till dess har DAP fått tillstånd att bygga totalt 350 tillfälliga studentbostäder med hyresrätt för studenter och gästforskare på KTH. Det är DAP Stockholm som har ritat och utvecklat studentbostäderna medan dotterbolaget DAP compactliving har stått för produktionen av området som påbörjades hösten 2013. Nu är projektets första etapp nästan klar och de första hyresgästerna kommer att flytta in redan under våren.

- Vid Stockholms universitet och högskolor utbildas framtidens arbetskraft. Behovet av studentbostäder är stort och att bygga både snabbt och med kvalitet är något som vi tar på stort allvar. Jag är väldigt glad över den spännande lösning som presenteras här på Campus Björksätra, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Senast från Fastighetssverige Plus

Hetaste rekryteringarna under första kvartalet

Karriär Fastighetssverige har synat branschens hetaste rekryteringar under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige