Image
Novier får fortsatt förtroende att förvalta Gamla Livs Fastighetsportfölj.
Novier får fortsatt förtroende att förvalta Gamla Livs Fastighetsportfölj. Bild: Istock

Novier får fortsatt förtroende att förvalta Gamla Livs fastighetsportfölj

Bolag Novier har efter upphandling i konkurrens fått fortsatt förtroende avseende totalförvaltning från Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv (publ) ("Gamla Liv")
Publicerad den 5 Oktober 2022

Uppdraget för Gamla Liv omfattar cirka 390 000 kvadratmeter bestående av centralt belägna fastigheter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Portföljen innehåller primärt kontorslokaler men även en stor del handel, bostäder, restauranger och hotell. Förvaltningsuppdraget avser totalförvaltning där Novier kommer att fortsätta med proaktiv och värdeskapande förvaltning.

– Vi är väldigt glada och stolta över det fortsatta förtroendet från Gamla Liv. Det är ett mycket professionellt och härligt team hos Gamla Liv/SEB IM och en fantastisk fastighetsportfölj som vi nu får nöjet att fortsätta att arbeta vidare med. Vi har framgångsrikt utvecklat fastighetsportföljen och kunderbjudandet i flera avseenden och uppnått väldigt fina resultat inom bland annat kundnöjdhet, uthyrningsarbetet och hållbarhetsarbetet och vi ser fram emot att fortsätta på samma väg, säger Kinga Kinnunen, Förvaltningschef Novier och Kundansvarig för Gamla Liv.

Noviers arbete i portföljen handlar om teamwork och ett nära samarbete i hela organisationen. Genom en tydlig och långsiktig strategi för kundvårdsarbetet i fastigheterna har till exempel kundnöjdheten höjts till att förra året landa på högsta resultat i portföljens historia i Fastighetsbarometerns årliga mätning.

Förra året vann Novier också årets bästa NKI utveckling vilket är ett fantastiskt kvitto att få av hyresgästerna. Även arbetet med löpande mätningar kopplat till serviceanmälningar över de senaste två åren visar att 89 procent av hyresgästerna är mycket nöjda eller nöjda med den hantering och service de fått i samband med färdigställd serviceanmälan.

Inom uthyrning har Novier hittills under 2022 för Gamla Liv tecknat närmare 90 hyresavtal vid nyuthyrning av cirka 20 000 kvadratmeter, varav cirka 16 200 kvadratmeter utgörs av kontor, cirka 2 900 kvadratmeter butik/restaurang och cirka 900 kvadratmeter av övriga segment. Uthyrningar har gjorts till bland annat Vestum AB (publ), Friluftsfrämjandet, Barilla Sverige AB, Fazer Sweden AB, Synsam Group AB, Watches of Switzerland och Ejendal Group AB.

Vad gäller ombyggnads- och underhållsprojekt som Novier genomför i fastigheterna kopplas de till hållbarhetsarbetet och en genomarbetad ESG plan för portföljen. Tillsammans med Gamla Liv arbetar Novier över hela ESG-spektrat, i allt från dokumentation och management till större hållbarhetsprojekt.

Fastighetsportföljen har i sin helhet miljöcertifierats av Novier och flertalet solcellsanläggningar har installerats. Genom det aktiva hållbarhetsarbetet har man nu uppnått 5-stjärnor och ett överordnat resultat på 90 poäng i 2022 års GRESB-rapport och portföljen är nummer 2 i sin kategori i Sverige.

– Vi är väldigt nöjda med Noviers höga kompetens och engagemang genom hela förvaltningskedjan och det driv och proaktivitet de visar i det dagliga arbetet. Novier kommer på bästa sätt kunna vidareutveckla fastighetsportföljen, driva hyresgästupplevelsen och hållbarhetsarbetet framåt ytterligare genom långsiktig och värdeskapande förvaltning. Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med teamet på Novier, säger Jonas Lindegren, Head of Real Estate, SEB Investment Management.

Ämnen

Novier på Branschguiden

Novier är en helhetsrådgivare inom fastigheter, från värdering till förvaltning. Vi kallar det 360 Real Estate Advisors. Med hunger för innovativa lösningar, lyhördhet för våra kunders affärer och stort engagemang skapar vi värde för både våra hyresgäster och våra kunders investeringar. Vi arbetar nära och är personliga. Med oss får du en partner som både tänker stort för framtiden och får saker att hända i vardagen.

Läs mer om Novier på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige