Image

Norrländskt fastighetsbolag sponsrar ungdomsjobb

BOLAG Balticgruppen donerar 20 miljoner kronor för att ge ungdomar i Umeå arbete. 1 500 unga har sökt de 130 tjänster som utannonserats. Satsningen har kritiserats av bland andra Vänsterpartiet.
Publicerad den 28 Januari 2010

Balticgruppen har som avsikt att koncentrera sin verksamhet till Umeå och menar att det ligger i deras intresse att det går bra för kommunen. Den höga ungdomsarbetslösheten oroar företaget.

- Om inte ungdomarna i Umeå tror på Umeås framtid då är det kört. Det här är ett sätt att boosta deras framtidstro, säger Staffan Ling, konsult för Balticgruppen, till Västerbottens-Kuriren.

Bengt Björkman, ordförande i SKTF-avdelningen i Umeå, är enbart positiv till ungdomsjobben. Någon risk att ungdomarna skulle konkurrera med ordinarie tjänster ser han inte.

- Vi har så goda erfarenheter av plusjobben, det var ingen som kände sig trampad på av dem. Så vi är mycket positiva till detta. Vi får också en rekryteringsbas när så många unga varit inne och jobbat i kommunen, säger han till SKTF-tidningen.
Satsningen har fått kritik från bland andra Vänsterpartiet i Umeå. Partiets gruppledare Tamara Spiric menar att näringslivet inte ska ta ansvar där kommunen misslyckats, skriver SKTF-tidningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige