Image
Jonas Grandér.
Jonas Grandér. Bild: Nordika

Nordika III tar in ytterligare kapital

Bolag Nordika Fastigheter har tagit in över en miljard kronor i eget kapital till Nordika III.
Publicerad den 5 September 2019

Nordika III har på mindre än ett år investerat mer än en tredjedel av kapitalet i två separata transaktioner. Dessa två investeringarna har sedan tillträdet mer än dubblats i värde.

Nordika beslutade att stänga för ytterligare kapital i förtid då intresset var stort och kapitalanskaffningsmålet hade uppnåtts.

I likhet med tidigare Nordika-bolag kommer Nordika III att investera i fastigheter och fastighetsbolag där Nordika kan vara med och driva förändring och skapa mervärde över tid. Strategin kommer även denna gång kompletteras med förvärv av rena förvaltningsfastigheter som ger stabila kassaflöden. Investeringsmandatet inkluderar ett brett spektrum av fastighetstillgångar i hela Norden.

Nordika har sen starten 2011 genomfört 17 förvärv till ett fastighetsvärde om cirka sex miljarder kronor och sålt fastigheter för cirka 2,5 miljarder vilket genererat en hög riskjusterad avkastning. I den senaste rankingen av Preqin, hamnade Nordika på en global 3:e plats baserat på realiserad avkastning i value add segmentet.

Jonas Grandér, vd och grundare av Nordika, kommenterar:
– Vi är glada att våra investerare ger oss förnyat mandat att fortsätta driva vår verksamhet med den inslagna strategi vi valt. I princip samtliga ägare i Nordika II har förnyat mandatet och dessutom ökat sin allokering till Nordika III vilket vi uppskattar något enormt. Det är lite av ett kvitto på att det vi gör är bra och uppskattas av våra ägare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige