Image

Nollresultat för Diös

Bolag Diös redovisar ett resultat efter skatt på 0,7 miljoner kronor (43,3), vilket förklaras med negativa värdeförändringar på derivat (-45,9) (-1,0).
Publicerad den 21 Oktober 2011
Bild: Diös

Resultatet påverkades positivt med 17,4 miljoner kronor (13,5) avseende värdeförändring av fastigheter.

Driftöverskottet uppgick till 85,4 miljoner kronor (78,2) och finansnettot till -36,0 miljoner kronor (-28,3). Kassaflödet var 10,4 miljoner kronor (26,6) varav investeringar i materiella anläggningstillgångar uppgick till -32,9 miljoner kronor (-12,0).

För niomånadersperioden blev resultatet efter skatt 138 miljoner kronor (93,3) med hyresintäkter på 440,7 miljoner (353,6).

- De ökade intäkterna är delvis kopplad till ett större bestånd jämfört med föregående år, men också till en något förbättrad nettoinflyttning, skriver vd Christer Sundin i vd-ordet.

- Fastigheterna behåller sina värden på en stabil nivå och en positiv signal i det sammanhanget är att vi under perioden sålt fastigheter till högre prisnivåer än vad värderingarna visar. Perioden kan sammanfattas med ett förbättrat Diös Fastigheter AB och övervägande stärkta nyckeltal, även om kvartal 3 ger ett något svagare resultat än tidigare, delvis beroende på transaktionskostnader av engångskaraktär om 4,6 Mkr. Vår bedömning av den sjunkande uthyrningsgraden under kvartal 3 är att det är en tillfällig effekt, då nya avtal är på väg in samtidigt som aktiviteten på vår marknad fortfarande är hög.

- I övrigt har perioden för Diös del mest präglats av arbete med affären kring Norrvidden AB och det avtal som tecknats kring förvärv av aktierna. Förvärvet kommer att ske till ett underliggande fastighetsvärde om 5,8 miljarder kronor och omfattar 220 fastigheter. Det totala fastighetsvärdet kommer att uppgå till 11,1 miljarder kronor och omfatta 1,5 miljoner kvadratmeter uthyrningsbar area.

- Andra effekter som förvärvet kommer att ge är en förflyttning av aktiens notering, från Small Cap till Mid Cap-listan. I och med det bedömer vi att intresset för vår aktie ökar bland investerare och analytiker.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige