Image
Niclas Bergman.
Niclas Bergman. Bild: Nivika

Nivika växer – förvärvar på västkusten

Transaktioner Nivika Fastigheter har i fyra separata affärer förvärvat sexton fastigheter på västkusten med ett underliggande fastighetsvärde på drygt 525 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Juni 2021

– Dessa affärer ger Nivika ett fotfäste på västkusten, från Helsingborg i söder till Varberg i norr, och ger underlag för en egen förvaltning på plats. Förvärven är kommersiella men ger en stabil kassaflödesgrund för marknadsområdet och lokal förankring för att möjliggöra framtida bostadsprojekt, säger Niclas Bergman, vd på Nivika Fastigheter AB.

I Helsingborg har fem fastigheter förvärvats med ett totalt fastighetsvärde om 255 miljoner kronor. Fastigheterna är kommersiella och har tillsammans ytor på cirka 19 400 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde 17 miljoner kronor.

En fastighet i Laholm har förvärvats med ett fastighetsvärde om 18 miljoner kronor. Fastigheten innehåller en 1 200 kvadratmeter stor livsmedelsbutik och har ett hyresvärde på 1,2 miljoner kronor.

Förvärvet i Halmstad består av tre kommersiella fastigheter med ett fastighetsvärde om 112 miljoner. Det årliga hyresvärdet är drygt 8,3 miljoner kronor och fastigheternas totala ytor uppgår till 10 200 kvadratmeter.

I Falkenberg har två fastigheter förvärvats, en kommersiell fastighet om 3 300 kvadratmeter och en samhällsfastighet om 2 800 kvadratmeter. Tillsammans har fastigheterna ett totalt fastighetsvärde om 41 miljoner kronor samt ett årligt hyresvärde om knappt 6 miljoner kronor.

Vid Varberg Nord har sex fastigheter med ett fastighetsvärde om 100 miljoner kronor förvärvats. Samtlig fastigheterna är kommersiella, tillsammans har de en total yta på 6 200 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde på drygt 7 miljoner kronor. Två av fastigheterna är består av byggklara tomter utmed E6:an på Varberg Nord. På et av tomterna finns hyreskontrakt och uppförande av en vägrestaurang är klart.

Köpeskillingen erläggs till största delen kontant men erläggs även genom emission av 5 935 126 stycken aktier till säljarna.

Rådgivare har varit Länsförsäkringar Fastighetsförmedling respektive Varberg & Falkenbergs Fastighetsbyrå.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige