Image
Prolympia öppnar idrottsskola i Växjö.
Prolympia öppnar idrottsskola i Växjö. Bild: Prolympia

Nivika bygger skola i Arenastaden i Växjö

Uthyrning Prolympia och Nivika har tecknat ett långsiktigt avtal kring en ny toppmodern idrottsskola i Nivika center på Arenastaden. Fullt utbyggt kommer skolan att inrymma 336 elever fördelat på 12 klasser och skolstart blir i augusti 2023.
Publicerad den 16 November 2021

Prolympia kommer därmed starta en helt unik idrottsskola som riktar sig till alla idrottsintresserade ungdomar i årskurs 7-9 på bästa möjliga lokalisering i Arenastaden. Skolan kommer bedrivas i nära samarbete med Växjös olika idrottsföreningar med målet att skapa optimala förutsättningar att kombinera skola och idrott.

– Vi ser framemot att tillsammans med våra samarbetsföreningar etablera Prolympia i Växjö. En idrottsstad som Växjö behöver en riktig idrottsskola på högstadiet. Att vi får bästa tänkbara lokaler, samt haft ett riktigt bra samarbete med fastighetsägaren Nivika och kommunen gör att detta känns fantastisk bra, säger Henric Lilja, Idrotts och marknadsansvarig på Prolympia.

Stefan Angeskog, fastighetschef Nivika Växjö:
– Det känns roligt att tillsammans med en så bra aktör få bygga en helt ny toppmodern idrottsskola. Lokaliseringen är perfekt för en idrottsskola och vi ser att detta projekt kommer tillföra arenastaden ytterligare en dimension. Både planlösningen och byggnationen har arbetats fram tillsammans med Prolympia- en helt igenom positiv process med lyckats resultat.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige