Image
Väsby centrum ska byggas ut.
Väsby centrum ska byggas ut. Bild: Istock

Niam planerar 600 nya bostäder i Väsby

Bygg/Arkitektur Niam har fått ett positivt planbesked från Väsby kommun som innebär att Väsby centrum kommer att få nya lägenheter, gröna stråk, mötesplatser och torg.
Publicerad den 20 November 2023

2021 förvärvade Niam Väsby Centrum och området står nu inför en omfattande utveckling och komplettering av handel och bostäder.

– Det är alltid glädjande när processen för utveckling skrider framåt, menar Hans Lisserkers, Head of Project Development, Niam. Vi har en god dialog med Upplands Väsby kommun och tillsammans tar vi nu ett helhetsgrepp där detaljplanen väver samman det här området och skapar förutsättningar för fler bostäder och mer liv i stadsdelen.

I samband med att parkeringen kommer att grävas ner och omlokaliseras frigörs yta med potential för 600 nya lägenheter inom de närmaste åren. Planeringen av fem nya bostadskvarter innebär en tillströmning av fler boende i området vilket i sin tur ställer större krav på ett blandat utbud av butiker, samhällsservice, hälso- och sjukvård och restauranger.

Kommunen har idag ca 50 000 invånare och handelsplatsen ska bli en viktig mötesplats som bidrar till trygghet och trivsel.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sannolikt med sprickande bostadsbubbla: "Politiken måste desarmera krisen"

Bostäder Hur måste eller bör bostadspolitiken förändras och vad är solidarisk bostadspolitik? Det har en grupp på sex forskare har kartlagt i boken "Kris i bostadsfrågan". Fastighetssverige ringde upp en av forskarna för att höra vad de kommit fram till.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige