Image

Newsec: Fortsatt attraktivt med fastigheter

Sverige Det senaste årets kraftiga uppsving på den svenska fastighetsmarknaden fortsätter, enligt Newsec Property Update. Likviditeten på fastighetsmarknaden förväntas vara fortsatt hög och transaktionsvolymen för helåret bedöms hamna strax under fjolårets 100 miljarder kronor. Fortsatt låga realräntor och oro på världens börser gör fastigheter till ett attraktivt tillgångslag för de som har tillgång till konkurrenskraftig finansiering, menar Newsec.
Publicerad den 15 September 2011

Sveriges ekonomi har haft en stark utveckling under det senaste året och vi står ut från den övriga utvecklade världen med fortsatt god tillväxtpotential och stabila makroekonomiska fundamenta.

- Vårt makroekonomiska huvudscenario kvarstår. Vi prognostiserade tidigt att den svenska styrräntan skulle ”toppa” på 2,25 procent och ekonomin kylas av till följd av utvecklingen i omvärlden. Trots att styrräntan redan har nått sin högsta nivå i denna cykel ser den ekonomiska utvecklingen ut att hamna i linje med vår prognos, som var betydligt lägre än konsensus vid den tidpunkten när den lämnades, säger Arvid Lindqvist, senioranalytiker på Newsec.

Fortsatt expansiv penningpolitik i västvärlden skapar stora kapitalflöden till länder med god tillväxtpotential. Det är därför troligt att den svenska transaktionsmarknaden kommer att utvecklas väl och att utländska investerare kommer ha fortsatt intresse att investera i Norden.

- En fortsatt stark inhemsk efterfrågan, sett ut ett internationellt perspektiv, ger en stabil sysselsättningsutveckling speciellt i större nordiska städer. Det underbygger en fortsatt stark hyresutveckling för lokaler i centrala lägen med god funktionalitet, säger Newsecs analyschef Marie Bucht.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 1 700 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Newsec har ca 370 miljarder kronor under förvaltning, tecknar årligen hyresavtal om ca 1,3 miljoner kvadratmeter, genomför transaktioner om ca 30 miljarder kronor och värderar fastigheter till ett underliggande värde av ca 1400 miljarder kronor. Tack vare st...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här är marknadsläget för bostadsbyggande

Bolag Peab har fått uppdraget att bygga 288 hyreslägenheter i projektet Hökälla Säteri i Lillhagen på Hisingen i Göteborg. Beställare är Tornet Bostadsproduktion och kontraktssumman uppgår till 402 miljoner kronor. Liselott Bergkvist, regionchef på Peab i Göteborg, beskriver de stora skillnader som nu finns mellan olika delar av marknaden, vilka delar som går bra och vilka som går sämre.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY