Image

NCC säljer för 55 miljoner kronor

TRANSAKTIONER NCC Construction säljer en butikslokal för Coop Extra i Södra Ekkällan i Linköping till KF Fastigheter. NCC har utvecklat fastigheten i samarbete med KF Fastigheter. Fastighetsaffären och entreprenaden har ett sammanlagt värde på 55 miljoner kronor.
Publicerad den 16 Mars 2009

NCC Construction har sålt en butikslokal för Coop Extra i Södra Ekkällan till KF Fastigheter. NCC har utvecklat fastigheten i samarbete med KF Fastigheter för att hitta de bästa byggtekniska och finansiella lösningarna. Fastighetsaffären och entreprenaden har ett sammanlagt värde på 55 miljoner kronor.

Fastigheten heter Elitlaget 1 och försäljningen genomförs som en bolagsaffär och köparen har erlagt likvid och tillträdde bolaget den 2 mars 2009.

– Ett tidigt samarbete mellan NCC och KF gjorde att vi tillsammans kunde hitta den optimala lösningen både i produktionen och i finansieringen. Det innebar också att KF kunde avgöra om de ville hyra eller äga den nya anläggningen, säger Per-Arne Martinsson, chef för projektutveckling på NCC Construction.

– I och med den här etableringen har vi säkrat ett bra läge åt Coop i ett område som är under utveckling och som har brist på dagligvaruhandel. Samarbetet mellan KF Fastigheter och NCC har varit rakt igenom en problemfri byggprocess, säger Bernt-Olof Gustavsson, vd för KF Fastigheter.

Coop Extra är en del av utvecklingen i Södra Ekkällan - ett område som NCC bygger ut med skolor, förskolor och drygt tusen bostäder. Butiken är 3 050 kvadratmeter och det finns ingen Coop-butik av den här storleken i området. Butiken vänder sig till boende i Berga, Hagaberg, Södra Ekkällan, men även till passerande som bor längre söderut.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige