Image

NCC säljer för 175 miljoner

TRANSAKTIONER NCC Housing i Finland säljer två fastigheter med tillhörande bostadsentreprenader till allmännyttiga bostadsföretag. Fastighetsaffärerna och byggentreprenaderna är sammanlagt på 175 miljoner kronor.
Publicerad den 9 April 2009

Köparna är Taasumisoikeus Oy och VAV Asunnot Oy.

– Sedan bostadsmarknaden dämpats har tyngdpunkten för nybyggnation förskjutits mot statsstödd bostadsproduktion. Behovet av hyresbostäder är stort i huvudstadsområdet och genom de nu genomförda affärerna bidrar vi till att fler får tillgång till ett nytt attraktivt boende, säger Juha Korkiamäki, chef för NCC Housing i Finland.

Den ena fastigheten som ligger i Jokiniemi, i Vanda och som förvärvas av VAV Asunnot Oy, bebyggs med 24 hyresrätter. Den andra fastigheten ligger i Tammisto, i Vanda och kommer att bebyggas med 61 bostadsrättslägenheter. Bostäderna blir statligt subventionerade vilket bland annat innebär att köparna, som betalar 15 procent av anskaffningsvärdet, får tillbaka hela insatsen när de flyttar ut.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så tickar Arnhult-bolagets portfölj nedåt

Transaktioner M2 Asset Management, genom fastighetsverksamheten M2 Gruppen, fortsätter tunna ut portföljen. Denna gång blir det på den sista småländska marknaden som de har kvar i portföljen. Fastighetssverige har kartlagt hur bolaget portfölj krympt det senaste året.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige