Image

NCC köper bostadsutvecklingsprojekt av Kungsleden

Transaktioner Kungsleden säljer en tomställd kontorsfastighet om 6 000 kvadratmeter i Sköndal till NCC, som planerar att riva byggnaden och i stället uppföra 110 bostadsrätter.
Publicerad den 31 Mars 2014
NCC river fastigheten Storseglet och bygger nya bostäder. Bild: Kungsleden
NCC river fastigheten Storseglet och bygger nya bostäder.

Fastigheten Storseglet 3 ingick i portföljen som Kungsleden köpte av GE Capital Real Estate.

Bokfört värde är 90 miljoner kronor och Kungsleden säljer nu för 110 miljoner kronor.

NCC planerar att starta byggarbetet i slutet av 2014 och bostäderna är klara för inflyttning i slutet av 2016.

– Det är riktigt glädjande att vi utökar vår projekt- och byggrättsportfölj på bästa läge i Gröndal. Nu kan vi erbjuda Stockholmarna ytterligare 110 nya bostadsrätter med Mälaren utanför knuten, säger Fredrik Hemborg regionchef för Flerbostadshus i Stockholm.

NCC förvärvar fastigheten Storseglet 3 i Gröndal, av Kungsleden och planerar att, efter rivning av en befintlig kontorsbyggnad, uppföra två nya bostadshus, där de flesta av de omkring 110 lägenheterna har sjöutsikt.

Fastigheten ligger med ett fint sjöläge i ett område, där även Stockholm Stad kommer att göra stora investeringar i att rusta gator, kajer, parker, strandpromenad med mera.
NCC tillträder fastigheten när detaljplanen vinner laga kraft och planerar att starta byggarbetet i slutet av 2014. En. första inflyttning beräknas från och med kvartal fyra 2016.

- Vi fortsätter arbetet med att optimera vår fastighetsportfölj till utvalda geografiska tillväxtlägen och segmenten kontor, industri/lager och handelsfastigheter. Fastigheten Storseglet 3 är ett bostadsutvecklingsprojekt. Således är avytteringen i linje med den nya strategin och vi är mycket nöjda med försäljningarna, säger Kungsledens vd Biljana Pehrsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige