Image

NCC i finsk halvmiljardaffär

TRANSAKTIONER NCC Boende i Finland har tecknat ett avtal med Icecapital Housing Fund II om överlåtelse av mark med tillhörande bostadsentreprenad för ett totalt värde av cirka 590 miljoner kronor. Hyreshusen, med sammanlagt 330 lägenheter, ska uppföras i Helsingfors, Vanda, Kervo och Jyväskylä.
Publicerad den 17 September 2009

- Vi genomförde för ett år sedan en liknande affär med Icecapital och det är glädjande att vi på det här sättet kan bidra till att fler hyreslägenheter tillförs marknaden, säger Juha Korkiamäki, landschef för NCC Boende i Finland.

Ordern är en del av en tidigare kommunicerad större avsiktsförklaring och NCC berättade redan i september 2008 om en order på 195 bostäder till ett värde av cirka 350 miljoner kronor.

Icecapital Housing Fund II är en av Finlands största fastighetsfonder som specialiserat sig på hyresrätter. Sedan fonden inrättades i mars 2006 har de förvärvat cirka 1600 nybyggda och renoverade hyresrätter. Bakom fonden står Pharmacy Pension Fund, Etera Mutual Pension Insurance Company, Varma Mutual Pension Insurance Company och Mutual Insurance Company Pension Fennia.

Arbetet med hyreslägenheterna har påbörjats och slutförs senast under 2011.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige