Image

NCC genomför partneringbyggen

BYGG NCC bygger två förskolor, en i Kaxberg och en i Järna, som ett led i den ökade efterfrågan på förskoleplatser och för att ersätta tillfälliga lokaler. Båda förskolorna byggs i två plan och rymmer 160 barn vardera. Beställaren är Telge Fastigheter AB och projektet genomförs i ett så kallat partneringsamarbete. Orden är värd 76 miljoner kronor.
Publicerad den 22 December 2008

Södertälje kommun gör stora investeringar för de kommunala förskolorna de närmaste åren. Nya områden ökar efterfrågan och tillfälliga lokaler ska ersättas. NCC bygger nu två förskolor för 160 barn vardera, totalt 320 platser, i ett så kallat partneringsamarbete.

- Vi har ingått ett partneringavtal med Telge Fastigheter som sträcker sig till och med 2010. Det innebär att de här förskolorna är de första projekten i ett längre samarbete, säger Matti Virkki, entreprenadingenjör på NCC.

För att skona miljön och spara energin ska förskolorna byggas så att de understiger Boverkets byggregler för energiförbrukning med minst 30 procent. Stor vikt läggs vid hur gårdarna utformas och att befintlig natur tas tillvara för lek och undervisning. Byggnadens arkitektur ska främja pedagogiken.

– Förskolorna anpassas till dagens pedagogiska uppdrag, med flera mindre rum för arbetslag och en stor sal i mitten: verksamhetens \″hjärta\″. Alla barn stiger in i en gemensam stor entré och möts av en välkomnande reception, säger Taina Sunnarborg, projektchef, Telge Fastigheter.

Arbetena startar i januari 2009. Ljungbackens förskola beräknas stå klar i december 2009 och Kaxberg förskola i februari 2010. Projekten sysselsätter närmare 25 NCC-anställda.

Partnering är en strukturerad samarbetsform där byggherren, konsulterna och entreprenörerna gemensamt löser en bygguppgift. Metoden baseras på ett öppet och förtroendefullt samarbete där allas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom projektets alla skeden.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mariette Hilmersson: "Willhem ska fortsätta spela som ett lag"

Bolag Willhem ska samlas, hitta riktningen framåt och utveckla affärsidén. Det säger vd Mariette Hilmersson till Fastighetssverige efter att de nu inrättat en ny position i ledningsgruppen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige