Image

NCC får miljardorder

BYGG NCC Construction Sverige tecknar i dag avtal med Banverket om att bygga Norrströmstunneln, den delsträcka av Citybanan som sträcker sig mellan Riddarholmen och Gamla Brogatan strax norr om Centralstationen i Stockholm. Uppdraget är ett av de större anläggningsuppdragen i Stockholm på flera år. Uppdragsgivare är Banverket och ordervärdet uppgår till cirka 1,5 miljarder kronor.
Publicerad den 24 September 2008

Avtalet mellan Banverket och NCC kommer att undertecknas vid en öppen kontraktskrivning i Projekt Citybanans lokaler på Vattugatan 17, i dag klockan 14:00.

Arbetet påbörjas omgående och NCC:s del av projektet ska färdigställas under 2015. Citybanan som helhet ska vara klar år 2017. Som mest kommer arbetet att sysselsätta cirka 150 personer.
Orderregistrering sker i det tredje kvartalet 2008.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige