Image

NCC får bygguppdrag värt 152 miljoner i Lund

Bygg NCC Construction Sverige AB har fått en order på ytterligare 70 lägenheter i västra delen av Lund på före detta Sockerbruksområdet vid Bjeredsparken. Kund är Arne Paulssons Byggnads AB. Ordervärdet, för denna andra etapp, är 152 miljoner kronor.
Publicerad den 7 Oktober 2011

Byggstarten för etapp 2 är planerad till i hösten när 60 procent av lägenheterna ska vara sålda. Hittills är cirka 40 procent sålda.

NCC bygger sedan en tid etapp 1 i Bjeredsparken som omfattar 56 lägenheter. Det arbetet beräknas vara färdigställt under tredje kvartalet 2012 med etappvisa inflyttningar. I denna etapp är endast ett fåtal lägenheter osålda.
– Vi ser en tydlig efterfrågan i området. Lägenheterna på de översta våningarna får magnifik utsikt från sina takterasser. Det gör att projektet erbjuder en typ av boende som inte finns i närområdet tidigare, säger Torsten Erlandsson, affärschef på NCC Construction, region Syd.

Husen i etapp 1 byggs i sex våningar med garage i källarplanet. De boende får möjlighet att göra olika tillval för att kunna sätta sin egen prägel på sitt framtida hem. Lägenheterna på de översta våningarna får tillgång till takterrasser med utsikt över Lundaslätten och Öresund. Fasadmaterialet är varierande, men mestadels tegel och skivmaterial.

Projektet sysselsätter omkring 20 NCC-anställda.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige