Image
Skola Filipstad flygvy.
Skola Filipstad flygvy. Bild: Sweco.

NCC bygger skola och idrottshall för 180 miljoner

Bolag NCC ska tillsammans med Filipstads kommun bygga en ny skola med plats för 360 elever och en idrottshall centralt i Filipstad. Ordervärdet uppgår till cirka 180 miljoner kronor.
Publicerad den 13 Januari 2021

– Det känns väldigt bra att vi kan ge både skolan och idrotten i vår kommun fina förutsättningar för sina verksamheter. Det kommer att vara en skofri skola med moderna och väl anpassade lärmiljöer. Genom tidigt samarbete med NCC kan vi bygga en skola för idag och imorgon, säger Jomark Polintan, vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i teknikutskottet, Filipstads kommun, enligt ett pressmeddelande.

Den nya skolan uppförs centralt i Filipstad, på ett område där det har stått en skola tidigare. Skolan byggs i tre plan och kommer att rymma 360 elever i förskoleklass, årskurs 1-3 och grundsärskola.

På det första planet finns gemensamma utrymmen med bland annat matsal och mottagningskök. Plan två har plats för förskoleklasser, årskurs ett och särskolan. Högst upp blir det klassrum för årskurs två och tre samt lokaler för slöjdundervisning. På taket placeras solceller och skolan uppförs enligt Miljöbyggnad nivå Silver.

En ny idrottshall kommer att byggas i anslutning till Spångbergshallen. Läktarna i hallen kommer att rymma cirka 400 sittande åskådare i två plan.

Uppdraget är en totalentreprenad och samarbetet sker i partnering.

– NCC är en av Sveriges största skolbyggare och dessa erfarenheter tar vi med oss till Filipstads nya skola. Under projekteringen har vi arbetat i nära samarbete med representanter från verksamheten och se fram emot att få bygga framtidens lärmiljöer som möter behoven hos både elever och pedagoger, säger Sandra Björn, projektchef NCC Building Sweden.

Byggstart sker i början av 2021. Skolan beräknas vara färdigställd i slutet av 2022.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige