Image

NCC bygger på uppdrag av Kungsleden

BYGG NCC Construction bygger om äldreboendet Skärgårdshemmet på Lysekils sjukhus, med 48 lägenheter med egen dusch, toalett och pentry. Ombyggnaden är ett led i Ädelreformen som bland annat ska ge äldreomsorgen mer hemlika boenden. Uppdragsgivare är Kungsleden vårdfastigheter Götaland AB och ordern är värd 35 miljoner kronor.
Publicerad den 26 Februari 2009

NCC bygger om plan 5 och 6 på Lysekils sjukhus, även kallat Skärgårdshemmet. Det har idag flerpatientrum med gemensam dusch och toalett för flera personer. Nu blir det en ny rumsindelning med var sin lägenhet med egen toalett, dusch och pentry samt hall, vardagsrum och sovdel. Totalt byggs 4 500 kvadratmeter om.

– Äldreboendets lägenheter blir 35 kvadratmeter stora och byggs för en person. Det innebär att det blir några vårdplatser färre än idag men istället får de boende högre och modernare standard på sitt boende, säger Henrik Jonsson, platschef på NCC Construction, Väst.

Att dela in boendet i mindre enheter är ett led i Ädelreformen där sjukhem ersätts med hemlika boenden för att ge äldre en omsorg och vård som ska öka deras valfrihet, trygghet och integritet.

– Vi är glada över det goda samarbetet med Lysekils kommun, och vi har tillsammans med socialförvaltningen arbetat fram ett äldreboende med hög kvalitet. Nu ser jag fram emot att NCC ska få utforma och förverkliga planerna, säger Jonny Göthberg, förvaltningschef på Kungsleden.

Innergården rustas upp med en vinterträdgård som ska stimulera de boendes sinnen; inte bara syn och doft, utan även hörsel, känsel och smak. Skärgårdshemmet får en ny entré så att man inte behöver passera genom sjukhuset och utanför byggs en besöksparkering.

NCC har i samband med ombyggnaden av äldreboendet även fått i uppdrag att bygga om och modernisera sjukhusets korttidsboende. Arbetet med utformningen av det pågår.

Arbetet som just startat beräknas vara klart i september 2010 och sysselsätter fem NCC-anställda.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige