Image

NCC bygger första bandyhallen i Uppsala

Bygg NCC Construction Sverige bygger en hall över bandybanan i Gränby. Den blir Uppsalas första bandyhall och förlänger träningssäsongen för bland annat elitlaget Sirius, men ger också bättre förutsättningar att utveckla bandyjuniorer. Uppdragsgivare är Alliansen för Bandyhallar i Uppsala. Ordern är värd 22 miljoner kronor.
Publicerad den 8 Februari 2011

På Studenternas IP i Uppsala spelas SM-finalen i bandy varje år. Mest framträdande klubbar är elitlaget IK Sirius och UNIK Bandy i division 1. Staden är med sina tio klubbar en av de bandytätaste orterna i Sverige.

– I andra städer tränar bandyn i publika inomhusarenor som Uppsala saknar. Så detta är nog Sveriges första träningshall för bandy. Den är en förutsättning för elitlaget Sirius att kunna rekrytera rutinerade spelare och få kvalificerad träning, säger Håkan Södergren, Alliansen för Bandyhallar i Uppsala.

NCC bygger en cirka 8 000 kvadratmeter stor hall över en befintlig bandybana. Den är även till för barn och juniorer som därmed får längre träningssäsong. Föräldrar kan se barnens träning från en uppvärmd balkong. Upp till 200 åskådare kan vid behov stå bredvid banan.

– Vi har erfarenhet av att bygga hallar, såväl bollhallar som logistikbyggnader och använder NCC:s tekniska plattformar som förenklar projektering, inköp och byggandet. Det ger bra kontroll över hallens kostnader och kvalitet, säger Lars-Erik Einerman, affärschef på NCC Construction, region Stockholm/Mälardalen.

Byggnaden ger också energibesparingar. Idag krävs mycket energi för att kyla ner banan vid tö, regn och blåst. Snöiga vintrar kräver mycket plogning för att hålla isen ren från tusentals kubikmeter snö. Snart kan Uppsalas bandyspelare träna i bra klimat på is av bra kvalitet.

Arbetet startade i januari och beräknas klart i augusti 2011. Det sysselsätter cirka tio personer.

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige