Image

NCC bygger Folkboende i Vännäs

Bygg/Arkitektur NCC bygger på uppdrag av Vännäs kommun 27 kostnadseffektiva hyresrätter, enligt NCC:s koncept Folkboende.
Publicerad den 1 December 2014
NCC ska bygga 27 kostnadseffektiva hyresrätter i Vännäs. Bild: NCC
NCC ska bygga 27 kostnadseffektiva hyresrätter i Vännäs.

Bostadshuset ska ligga mitt i centrum, nära till både shopping och järnvägsstationen. Affären har ett värde på 27 miljoner kronor.

– Det här projektet är mycket välkommet. Nya hyresrätter brukar medföra en omflyttning inom kommunen och en inflyttning till kommunen. Det är ett bra sätt att få en befolkningstillväxt. Vi har en ganska stor bostadsbrist och vi planerar därför att bygga ett sådant här projekt med cirka 20 lägenheter varje år, säger Tore Forsberg på Vännäs kommun.

Spaden sätts i marken i december i år och sexvåningshuset beräknas stå klart för inflyttning i maj 2016. De ytsmarta hyresrätterna är fördelade på ettor, tvåor och treor på mellan 36 och 64 kvadratmeter.

Huset byggs genom Sabo:s Kombohus Plus, ett ramavtal för allmännyttiga bostadsbolag som syftar till att bygga välplanerade hyresrätter till en lägre kostnad.

– Det råder en stor efterfrågan på hyresrätter i Vännäs. Närheten till Umeå gör staden än mer attraktiv och ökar efterfrågan på lägenheter, då det är många som jobbar och går i skolan i Umeå och vill pendla från Vännäs. Sabos:s ramavtal gör det mer kostnadseffektivt att bygga vilket är bra för alla inblandade och inte minst för medborgarna, säger Stefan Israelsson, produktionschef på NCC Construction.

Projektet är NCC:s första Folkboende i Vännäs kommun. Tre NCC Folkboende-projekt har tidigare byggts i den närliggande kommunen Umeå. NCC Folkboende lanserades år 2010. Sedan dess har 1 300 Folkboende-lägenheter byggts eller är under produktion, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder.

NCC Folkboende är ett koncept för ytsmarta hyresrätter med hög boendekvalitet som både fastighetsägaren och hyresgästen har råd med.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige