Image

NAI Svefa satsar med ny värdering- och analyschef

KARRIÄR NAI Svefa gör nu en storsatsning på värdering och analys. Bolaget har rekryterat Lars Haag som ny chef för avdelningen. NAI Svefa avser att, utöver Haag, rekrytera ytterligare 4-6 personer på värdering och analys i höst.
Publicerad den 16 September 2009

Lars Haag har arbetat på Swedbank i 16 år, och då haft NAI Svefa som leverantör.

- I kundrelationen med NAI Svefa har jag alltid tyckt att de har visat en otrolig kompetens i de frågor de har hållit på med. Däremot kan jag tycka att det borde ha funnits utrymme för mer affärsmannaskap; man borde ha kunnat hitta lägen för att bredda försäljningen till banken mer, säger Lars Haag, 43.

Nu tillträder han som chef för NAI Svefas avdelning för analys och värdering och ska leda en satsning som, enligt koncernchef Lennart Weiss, syftar till att "föra bolaget till den ledande positionen som värderingsföretag också i Stockholm".

Weiss och Haags företrädare Per Wieslander har planerat satsningen tillsammans, och Wieslander kommer i fortsättningen att inneha rollen som affärschef för värdering och analys i södra Sverige.

Utöver Lars Haag ska ytterligare fyra till sex personer anställas på värdering- och analysavdelningen i Stockholm.

- Det är en rolig utmaning, och det känns som att det är rätt tid att kliva in och vara med om den här resan nu. Dessutom känns det intressant att jobba i ett mindre företag och komma närmare kunderna, säger Lars Haag.

I tre år har Lars Haag varit Swedbanks produktområdeschef för bolån. Han har tidigare innehaft flera olika poster inom banken, bland annat har han varit analyschef på dåvarande Sparbankens dotterbolag Spintab.

- Rekryteringen av Lars Haag är en strategisk rekrytering som kommer att följas av flera nyrekryteringar till vårt Stockholmskontor. Lars har omvittnat goda ledaregenskaper och är en person med ett tydligt affärsperspektiv vilken passar väl in i NAI Svefas ambition är att växa till ett av de absolut ledande värderingsföretagen också på Stockholmsmarknaden. Vi möter idag en starkt ökande efterfrågan på våra tjänster och rekryteringen av Lars kommer strax att följas av ytterligare ett antal värderare och analytiker, säger Lennart Weiss, koncernchef för NAI Svefa.

Lars Haag tillträder sin nya befattning den 1 oktober.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige