Image

Minus för Fastpartner efter skattebeslut

RAPPORTER Fastpartner redovisar ett start förvaltningsresultat för det första halvåret men resultatet efter skatt blir minus närmare 50 miljoner efter regeringens skattebeslut i juni. Hyresintäkterna ökade till 207,1 miljoner kronor (206,6).
Publicerad den 28 Augusti 2009

Förvaltningsresultatet ökade med 22,5% till 104,7 miljoner kronor(85,5). Detta är det bästa förvaltningsresultat Fastpartner rapporterat för motsvarande period hittills.

Resultat före skatt och värdeförändringar på fastigheter ökade med 54,5 procent till 114,8 miljoner kronor (74,3).

Resultat efter skatt minskade till -48,8 miljoner kronor (8,6) på grund av bortskrivning av uppskjuten skattefordran om 104,3 miljoner kronor till följd av regeringens beslut från den 17 juni 2009. Posten är inte kassaflödespåverkande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige