Image

Midroc prisat för unikt trähus

TÄVLING I ett epokgörande träbyggnadsprojekt uppför Malmö-baserade Midroc Property Development 134 bostadsrätter med massivträkonstruktion i Växjö. De fyra byggnaderna är med sina åtta våningar de högsta moderna bostadshusen med trästomme i Sverige. Nu har projektet Limnologen erhållit utmärkelsen \″Utmärkt Modernt Träbyggande\″ av Nationella Träbyggnadsstrategin och Sveriges Träbyggnadskansli.
Publicerad den 17 September 2008

- Det är många människors ansträngningar under flera års tid som ligger bakom projektet Limnologens framgång, och som härigenom får ta del av det här erkännandet säger Magnus Skiöld, vd i Midroc Property Development.

Den 6 oktober 2006 påbörjades byggprojektet Limnologen, som ligger naturskönt vid sjön Trummen. Två flerbostadshus med 67 bostadsrätter är inflyttade, och byggandet av de två kvarvarande husen pågår. Nästa sommar kommer allt att vara klart.

Juryns motivering:
För Brf Limnologen i Växjö har Midroc Property Development AB låtit uppföra fyra bostadshus med 134 lägenheter. Det är en del av den moderna trästaden Välle broar. Man har valt en massivträkonstruktion på åtta våningar från Martinsons Byggsystem AB. Det är de högsta moderna bostadshusen med trästomme i Sverige. Till bygget har ett väderskydd utvecklats samordnat med ett logistiskt lyftsystem som gynnar det framtida industriella byggandet. En från underhållssynpunkt genomtänkt varierad fasadbeklädnad i puts och trä ger husen en bra träkänsla. Midrocs samarbete med träbyggforskningen vid Växjö universitet och SP Trätek garanterar en god erfarenhetsåterföring.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige