Image

Micasa skapar vårdboende för kvarts miljard

BYGG Micasa Fastigheter skapar ett vård- och omsorgsboende med 54 lägenheter samt ett trygghetsboende med 62 lägenheter. Produktionskostnaden beräknas till 272 miljoner kronor.
Publicerad den 19 April 2010

Vård- och omsorgsboendet kommer att drivas av Röda Korset. Det får gemensamma utrymmen för mat och samvaro samt en stor inglasad terrass på varje plan. Fastigheten har totalt sex våningar. En dagverksamhet kommer att placeras på vindsvåningen, där det finns stora utrymmen för umgänge och träning.

Trygghetsboendet kommer att bestå av fem ettor, 36 tvåor, 19 treor samt två fyrarummare. Trygghetsboendet får en reception i bottenvåningen samt gemensamma utrymmen som data- och postrum, klubbrum, tvättstuga och en gemensam matsal. På vindsplanet finns en stor gemensam terrass samt ett mindre gemensamhetsutrymme och pentry. Lägenheterna får samma standard som bolagets seniorlägenheter. I trygghetsbostäder tillkommer dessutom trygghetslarm och sprinkler.

Förskolan som tillfälligt flyttar ut under ombyggnaden får fyra avdelningar.

I bottenvåningen planeras en restaurang med en butiksdel med delikatesser och färdigmat. I planen igår en cafédel och en à la carte-restaurang.

Två visningslägenheter, en för vård- och omsorgsboendet och en för trygghetsboendet, ska göras klara under april för visning för branschen. Under augusti och september erbjuds visningar för allmänheten.

På taket installeras 290 kvadratmeter solcellspaneler. Solcellanläggningen ska bidra till energiförsörjningen av fastigheten.

Ombyggnaden beräknas bli klar 2012.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Detaljplanedomen: Centralstaden får grönt ljus

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige