Image

Media Markt etablerar sig i Norge – söker ett 20-tal lägen

Bolag Media Markt kommer under 2012 att etablera sig i Norge. I dagsläget sitter man och förhandlar om ett 20-tal etableringslägen.
Publicerad den 23 Mars 2011

Ett nytt nordisk holdingbolag, Media-Saturn Shared Services Nordic, är under etablering inför satsningen och det norska bolaget kommer att ingå i den nya nordiska organisationen med säte i Stockholm.

- Vi är entusiastiska över att ta det nästa steget i vår nordiska etableringsstrategi. Norge är en marknad med stor potential. Norska konsumenter är köpstarka, innovativa och söker det senaste inom konsumentelektronik och vi ser fram emot att kunna erbjuda norska konsumenter ett bredare sortiment till lägre priser, säger Mikael Hagman, vd på Media-Saturn Shared Services Sverige AB.

I dagsläget förhandlar man om ett 20-tal lägen för etablering. De första varuhusen kommer att öppnas i Östlandsområdet, så snabbt det bara går. Varuhusen kommer att ha en större försäljningsareal än någon annan kedja i Norge. I Sverige fortsätter den expansiva etableringsstrategin och ytterligare fyra nya varuhus öppnas under 2011, bland annat Sveriges största cityvaruhus för hemelektronik i Gallerian, Stockholm.

- Försäljningen så här långt i år har varit svagare än förväntat i Sverige. Vi hade försäljningsrekord med vår mycket lyckade kampanj i mellandagarna, då vi sålde lika mycket på två dagar som vi normalt gör under en månad. Möjligen dränerade detta marknaden något under första kvartalet, säger Mikael Hagman.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så tickar Arnhult-bolagets portfölj nedåt

Transaktioner M2 Asset Management, genom fastighetsverksamheten M2 Gruppen, fortsätter tunna ut portföljen. Denna gång blir det på den sista småländska marknaden som de har kvar i portföljen. Fastighetssverige har kartlagt hur bolaget portfölj krympt det senaste året.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige