Image

Malmö stad säljer fastigheter

Transaktioner Kommunstyrelsen sa på onsdagen ja till försäljningen av två fastigheter i Hyllie, Nanna 1 respektive Bure 2. Det innebär att det nu kan byggas ännu fler kontor och bostäder i området. Den sammanlagda köpeskillingen uppgår till 68 769 000 kronor.
Publicerad den 6 Oktober 2016

Fastigheten Nanna 1 säljs till Midroc Property Development som ska bygga flerfamiljshus med cirka 110 bostäder och lokaler på bottenplan. 30 procent av bostäderna kommer att vara hyresrätter. Bure 2 säljs till Sundsprojekt AB som kommer att bygga ett kontorshus med 400 arbetsplatser i närheten av Hyllie stationstorg.

– Det vi ser här är en fortsatt utveckling av Hyllie, som med sitt läge och goda kommunikationer är en mycket attraktivt stadsdel för bostadsbyggande och företagsetableringar. Malmö växer snabbt och Hyllie är en viktig del i den processen, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Malmö är en attraktiv stad både att bo och etablera företag i. Att Hyllie växer med fler bostäder och fler arbetstillfällen stärker staden och hela regionen, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd med ansvar för stadsbyggnad och service.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige