Image

Lundberg utökar samarbetet med Egain

Energi/miljö Lundberg har sedan 2010 samarbetat med Egain kring energi- & miljöoptimering genom tjänsten eGain forecasting. Samarbetet består av 150 000 kvadratmeter bostadsfastigheter i Eskilstuna och Södertälje, där man nu även väljer att utöka beståndet med ytterligare cirka 50 000 kvadratmeter, totalt motsvarande cirka 3 000 lägenheter.
Publicerad den 21 Maj 2014

Dessutom förser man beståndet med nya tilläggstjänsten eGain sense, för individuell mätning av inomhustemperatur och luftfuktighet i 30 procent av lägenheterna.

Samarbetet genom åren har hitintills bidragit till att Lundberg numera har en årlig minskad miljöpåverkan på 82 000 kilo koldioxid jämfört med tidigare, vilket är en av de avgörande faktorerna till att man nu satsar vidare och utökar samarbetet på resterande objekt i region Stockholm.

- Egain forecasting är en tjänst som hela tiden har vidareutvecklas och de senaste nyheterna med den självlärande optimeringen, som innebär att systemet själv optimerar och justerar inomhusklimatet till rätt nivåer, underlättar arbetet för oss, säger Jimmy Ekström, teknisk förvaltare.

- Att vi nu även tar steget vidare och utökar mätningen av inomhusklimatet i våra lägenheter ger oss än bättre möjligheter att säkerställa en bra inomhusmiljö i våra fastigheter för att våra hyresgäster fortsatt skall trivas. Det gör att vi lättare kan behålla redan nöjda hyresgäster, men även planera kommande åtgärder i fastigheterna, säger Jimmy Ekström.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige