Image

Lorry-fastigheterna sålda

TRANSAKTIONER Ett av projekten som sänkte Centrum Terre har nu sålts. Det handlar om Plåten 3,4 och 5 som skulle bli Lorry-gallerian i centrala Sundbyberg.
Publicerad den 16 September 2009

Det är Förvaltaren Lokalfastigheter i Sundbyberg har sålt fastigheterna som skulle bli Lorry-gallerian. Köpare är Alecta, som nu planerar att utveckla de aktuella kvarteren med nya butiker, hotell, bostäder, kontor och ett nytt huvudbibliotek för Sundbybergs stad.

- De aktuella fastigheterna har ett mycket centralt läge. Tillsammans med Alectas spännande koncept för kvarteret ska det bli extra roligt att följa utvecklingen, säger Förvaltarens tillförordnade vd Sophia Mattsson-Linnala.

Överlåtelseavtalet är villkorat av att kommunfullmäktige i Sundbyberg senast 19 oktober tillstyrker överlåtelsen. Preliminärt tillträdesdatum är 1 december 2009.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige