Image

LKF vinner Sabos miljöpris

TÄVLING Lunds Kommuns Fastighets AB (LKF) vinner Sabos miljöpris 2009 för sitt kreativa och ambitiösa arbete med att minska miljöpåverkan från transporterna.
Publicerad den 15 Juni 2009

– LKF har på ett kreativt sätt tagit sig an utmaningen att minska miljöpåverkan från företagets, hyresgästernas och entreprenörernas transporter. Det certifierade miljöledningssystemet ger en tydlig struktur, och en bra möjlighet till uppföljning och förbättringsarbete, säger Therese Rydstedt på Sabo som sitter i juryn för miljöpriset.

LKF har antagit flera ambitiösa miljömål med transportfokus, som att minska drivmedelsförbrukningen, öka andelen miljöfordon och minska antalet körda mil i tjänsten. Målen utvärderas löpande och ribban höjs allt eftersom. Några åtgärder att nämna kopplade till målen är utbyte av fordon till miljöfordon, bilpool, bättre ruttplanering, införskaffande av lådcyklar, kollektivtrafikkort och tjänstecyklar till personalen med mera.

LKF satsar på att utbilda personalen i klimatfrågor och all personal som kör mycket i tjänsten erbjuds utbildning i sparsam körning. En transportrutin för tjänsteresor har tagits fram i samråd med personalen och alla på LKF uppmuntras genom särskilda kampanjer att cykla mer.

LKF arbetar för att få med sina hyresgäster i miljöarbetet genom regelbunden information via kundtidningen, hemsidan och andra utskick. LKF samarbetar också med den lokala hyresgästföreningen och har bland annat påbörjat miljöutbildningar för hyresgästföreningens representanter, där transporter är särskilt i fokus. Dessutom samverkar LKF med Lunds Energi så att hyresgästerna kommer att erbjudas rabatt på fordonsgas och parkeringsplatser upplåts kostnadsfritt för bilpoolsbilarna.

Sigtunahem får ett hedersomnämnande för sitt ansvarsfulla miljöarbete där de tar ett helhetsansvar för miljöfrågorna. Sigtunahem har tagit sig an miljöfrågan på ett systematiskt och långsiktigt sätt, ett exempel på det är målet att företagets alla fordon ska vara miljöbilar år 2017. Företaget satsar på elbilar med el från Sigtunahems egna vindkraftverk.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige