Image

Leimdörfer-bolag samlas i ny struktur

Bolag Inom ramen för Brunswick Real Estate samlas en grupp företag – Leimdörfer, Sveafastigheter och Leimdörfer Real Estate Capital (LREC) – som är verksamma inom olika segment av den nordiska fastighetsmarknaden, med kontor i Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors och Malmö. Till detta läggs den nya verksamheten Brunswick Real Estate International med kontor i Hongkong, London och Stockholm.
Publicerad den 4 September 2014
Peter Leimdörfer blir vd för Brunswick Real Estate. Bild: Leimdörfer
Peter Leimdörfer blir vd för Brunswick Real Estate.

- Leimdörfer, Sveafastigheter och LREC är tre framgångsrika företag med spjutspetskompetens inom olika segment av den nordiska fastighets- och kapitalmarknaden. Genom att skapa Brunswick Real Estate och expandera internationellt blir vi en än starkare och mer komplett samarbetspartner till våra kunder och investerare, säger Gerard De Geer, styrelseordförande i Brunswick Real Estate.

Partnerägda Brunswick Real Estate utgör navet i en grupp av framgångsrika företag som är verksamma inom corporate finance, transaktioner, kapitalförvaltning och lånefinansiering med inriktning på fastigheter i Norden.

Brunswick Real Estates Group Management Committee består av Gerard De Geer (ordförande Brunswick Real Estate), Peter Leimdörfer (vd Brunswick Real Estate), Martin Andersson (ordförande Brunswick Real Estate International), Erik Eliasson (vd Leimdörfer), Johan Tengelin (vd Sveafastigheter), Louise Richnau (vd LREC) och Erik Gärdén (Senior Partner Leimdörfer).

Patrik Andersson har rekryterats som chef för Brunswick Real Estate International med ansvar för att utveckla och koordinera erbjudandet av gruppens produkter och tjänster till icke-nordiska investerare. Patrik Andersson har over tio års erfarenhet från fastighetsinvesteringar, senast från Somerston Capital i London.

För att ytterligare stärka Brunswick Real Estates kontaktnät har Berndt Brunow, Patrick Howaldt, Lars Thuesen och Sten Westerberg knutits till gruppen som Senior Advisers. Berndt Brunow har haft flera ledande befattningar inom finska industrin och är idag ordförande i Karl Fazer och Lemminkäinen samt vice ordförande i UPM Kymmene. Patrick Howaldt är ägare och styrelseordförande i Baresso Coffee, Phase One och Moment med en bakgrund från Capitellum Corporate Finance och McKinsey & Co. Lars Thuesen är ordförande och ägare i Jet Time samt vd och ägare i Basisbank och med en bakgrund från Sas. Sten Westerberg är ordförande och medgrundare till Leimdörfer och ordförande i SNS Förtroenderåd samt styrelseledamot i bland annat Bonnier Holding och Magnora. Sten Westerberg har varit statssekreterare i Finansdepartementet och styrelseledamot i ett flertal företag såsom Nordiska Investeringsbanken, Svensk Exportkredit och Stockholms Fondbörs.

- Det är mycket glädjande att vi lyckats knyta till oss flera internationellt framgångsrika personer och därmed komplettera de marknadsledande verksamheterna i Norden. Genom Brunswick Real Estate kan vi erbjuda både nordiska och internationella kunder en stark plattform för rådgivning, investeringar och finansiering – i första hand på den nordiska fastighetsmarknaden, men även på vissa utvalda marknader internationellt, säger Peter Leimdörfer, vd på Brunswick Real Estate.

Leimdörfer, Sveafastigheter och LREC kommer att fortsätta verka som oberoende bolag under sina nuvarande varumärken med samlade erbjudanden inom ramen för Brunswick Real Estate.

Relaterade artiklar

Ämnen

Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Brunswick Real Estate är en nordisk investerare och kapitalförvaltare inom fastigheter. Brunswick bygger oberoende hållbara investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier, i nära samarbete med nordiska och internationella investerare samt våra lokala partners. Teamet består av cirka 70 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. För mer information, besök: www.brunswickrealestate.com

Läs mer om Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Andreas Gustafsson om att lämna vd-posten – och leda styrelsen i Götenehus

Bolag Götenehus vd, Andreas Gustafsson, lämnar posten i augusti och kommer då att efterträdas av Anna Hernefrid, som fram tills nu varit vd för Vårgårdahus. Fastighetssverige har talat med Andreas Gustafsson om hans tankar om avgåendet, hans båda nya roller och framtiden för bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige