Image

Landén: Avkastningskraven fortsätter ned

Bolag Corems vd Eva Landén tror på fortsatt press nedåt på avkastningskraven.
Publicerad den 29 April 2015
Eva Landén. Bild: Corem
Eva Landén.

- Under inledningen av året har vi sett en fortsatt press nedåt på avkastningskraven och jag tror inte att vi nått lägsta nivå ännu. Intresset för vårt segment, lager- och logistikfastigheter, ökar med fler intressenter då den attraktiva avkastningen lockar. Det genomsnittliga avkastningskravet för Corems fastighetsportfölj per 31 mars 2015 uppgick till 7,3 procent, skriver Eva Landén i vd-ordet för Corems Q1-rapport.

Det verkliga värdet på Corems innehav i Klövern uppgick den 31 mars till nästan 1,8 miljarder kronor, vilket är 0,5 miljarder kronor över redovisat värde.

Corems förvaltningsresultatet uppgick till 58 miljoner kronor (52).

Värdeförändringar på fastigheter uppgick till 71 miljoner kronor (8) och värdeförändringar derivat påverkade resultatet med -80 miljoner kronor (-74).

Resultat efter skatt uppgick till 110 miljoner kronor (-3), motsvarande 1,28 kronor per stamaktie (-0,26).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar fastigheter i attraktiva logistikområden i Sverige samt Danmark. Vårt mål är att vara det ledande fastighetsbolaget inom lager-, logistik och handelsfastigheter, något vi når genom att arbeta långsiktigt och vara en riktigt bra affärspartner till våra hyresgäster.

Våra fastigheter finns i lägen som är värdefulla för er som hyresgäst, kring Sveriges största städer och logistiska hubbar med närhet till de stora tillfartslederna.

Med drygt 1 380 tkvm i vår fastighetsportfölj kan vi erbjuda en mäng...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Weiss rankar de politiska partiernas bostadspolitik

Sverige Veidekkes Lennart Weiss är en av landets mest profilerade bostadsdebattörer: Gammal socialdemokrat, men när han nu rankar partiernas bostadspolitik hamnar hans parti långt ner. Här är hela Lennart Weiss ranking.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY