Image

Landén: Avkastningskraven fortsätter ned

Bolag Corems vd Eva Landén tror på fortsatt press nedåt på avkastningskraven.
Publicerad den 29 April 2015
Eva Landén. Bild: Corem
Eva Landén.

- Under inledningen av året har vi sett en fortsatt press nedåt på avkastningskraven och jag tror inte att vi nått lägsta nivå ännu. Intresset för vårt segment, lager- och logistikfastigheter, ökar med fler intressenter då den attraktiva avkastningen lockar. Det genomsnittliga avkastningskravet för Corems fastighetsportfölj per 31 mars 2015 uppgick till 7,3 procent, skriver Eva Landén i vd-ordet för Corems Q1-rapport.

Det verkliga värdet på Corems innehav i Klövern uppgick den 31 mars till nästan 1,8 miljarder kronor, vilket är 0,5 miljarder kronor över redovisat värde.

Corems förvaltningsresultatet uppgick till 58 miljoner kronor (52).

Värdeförändringar på fastigheter uppgick till 71 miljoner kronor (8) och värdeförändringar derivat påverkade resultatet med -80 miljoner kronor (-74).

Resultat efter skatt uppgick till 110 miljoner kronor (-3), motsvarande 1,28 kronor per stamaktie (-0,26).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige