Image

Kungsledens prognos kvarstår

Bolag Kungsleden redovisar ett kraftigt minusresultat till följd av de reserveringar som gjorts för eventuella skattebetalningar. Resultatet efter skatt uppgick till -671 miljoner kronor (102). Prognosen för det utdelningsgrundande resultatet är kvar på 300 miljoner kronor, efter att tidigare ha sänkts från 600 miljoner kronor till följd av reserveringarna.
Publicerad den 16 Augusti 2012

Nettoomsättningen ökade under Q2 till 561 miljoner kronor (536) och bruttoresultatet ökade till 337 miljoner kronor (328) efter årets indexhöjda hyror.

Resultatet före skatt uppgick till 72 miljoner kronor (100).

Kassaflödet uppgick till 122 miljoner kronor (268).

Det utdelningsgrundande resultatet för Q2 uppgick till -177 miljoner kronor (145), medan det för halvåret uppgick till -55 miljoner kronor (223).

- Hyresmarknaden fortsatte att utvecklas positivt. Trots finansiell osäkerhet i omvärlden har den svenska ekonomin klarat sig förhållandevis väl. Som tidigare meddelats tecknade vi nya hyresavtal under första halvåret till ett årligt värde av 43 miljoner kronor, skriver vd Thomas Erséus i vd-ordet.

- Trots att vi i år reserverat totalt 985 miljoner kronor för skatteprocesser och delat ut 355 miljoner kronor till aktieägarna, sjönk vår soliditet endast med 2,3 procent jämfört med årsskiftet och uppgick per den 30 juni till 34,6 procent. Efter det nu i augusti meddelade frånträdet av Härnösandsbeståndet till Hemsö ökar soliditeten proforma till 36,4 procent.

- Derivatportföljen är nu i nivå med låneportföljen efter att vi under första halvåret löst derivat för motsvarande 1,8 miljarder kronor samtidigt som vi får lägre räntekostnader. Det medför att vi sänker snitträntan med 0,3 procentenheter. Med en intjäningskapacitet om cirka 8 procent gör ovan nämnda periodutveckling sammantaget att jag känner mig trygg med den underliggande verksamheten och vår finansiella position.

- Prognosen för det utdelningsgrundande resultatet sänktes med totalt 250 miljoner kronor under andra kvartalet till 300 miljoner kronor för 2012 efter meddelade skattedomar som kan påverka Kungsledens framtida skattebetalningar. Att, som vi uppfattar det, gällande skattelagstiftning omtolkas är olyckligt då det skapar osäkerhet inte bara för Kungsleden utan för hela branschen liksom för investerare generellt, svenska som utländska.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige