Image

Kungsleden säljer i Lidköping och Alvesta

Transaktioner Kungsleden fortsätter att renodla sitt fastighetsbestånd i enlighet med strategin och säljer fastigheterna Valhall 8 i Lidköping samt Alvesta 13:28 i Alvesta. Den totala köpeskillingen uppgår till knappt 62 miljoner kronor, vilket är i nivå med de bokförda värdena.
Publicerad den 5 September 2014
Ylva Sarby Westman. Bild: Kungsleden
Ylva Sarby Westman.

Köpare av kontorsfastigheten Valhall 8 är det kommunägda bostadsföretaget AB Bostäder i Lidköping. Fastigheten ligger på Mellbygatan i den centrala delen av Lidköping och har en uthyrningsbar area på omkring 6 000 kvadratmeter. Frånträde sker i oktober.

Fastigheten Alvesta 13:28 är en mindre industrifastighet på Ågårdsvägen i Alvesta med en uthyrningsbar area på omkring 9 700 kvadratmeter. Frånträde äger rum i september. Kungsleden lämnar därmed orten.

- Arbetet med att skapa en större, mer koncentrerad och högkvalitativ fastighetsportfölj inom valda segment och regioner pågår för fullt. Vi är därför glada över att sälja ytterligare två icke-strategiska fastigheter ur vår portfölj, säger Kungsledens transaktionschef Ylva Sarby Westman.

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Oscar Properties styrelseordförande om Engelberts avgång: "Han är en visionär"

Karriär Oscar Properties har genomgått metamorfos. Det är vad Peter Norman, styrelseordförande i Oscar Properties, anger som anledningen till att bolagets vd sen 19 år nu ska lämna över till Carl Janglin.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige