Image
Henån 1:303 på Orust är en av fem handelsfastigheter som Kungsleden säljer till Redito.
Henån 1:303 på Orust är en av fem handelsfastigheter som Kungsleden säljer till Redito. Bild: Kungsleden

Kungsleden säljer fem fastigheter och lämnar tre orter

Transaktioner Kungsleden fortsätter att renodla och optimera sitt fastighetsbestånd i enlighet med strategin och avyttrar fem mindre handelsfastigheter i fem kommuner. I och med affärerna lämnar Kungsleden helt tre orter. Försäljningspriset uppgår till 112 miljoner kronor.
Publicerad den 29 April 2014
Annons
Image
Jan Björk. Bild: Alecta
Jan Björk. Ylva Sarby Westman. Bild: Kungsleden
Ylva Sarby Westman.

Köparen är Redito genom Trophi Retail 1 AB.

Det är i kommunerna Fagersta, Torsås, Kalmar, Orust och Hallstahammar som Kungsleden sålt fem handelsfastigheter. Det gäller fastigheterna: Marketentaren 1 i Fagersta, Eldsboda 1:121 i Hallstahammar, Rovan 17 i Kalmar, Henån 1:303 på Orust samt Torsås 1:25 i Torsås. Fastigheterna förvärvades i november 2006.

Genom denna försäljning lämnar Kungsleden kommunerna Fagersta, Torsås och Orust.

Frånträde sker i juni och affären ger upphov till en mindre realisationsvinst.

- Vi fortsätter att koncentrera vår fastighetsportfölj genom försäljning av icke-strategiska fastigheter. Försäljningen frigör kapital som kan återinvesteras i strategiska fastigheter i priorierade tillväxtmarknader, säger Kungsledens transaktionschef Ylva Sarby Westman.

- Portföljen passar oss perfekt med starka hyresgäster och lönsamma butiker. Vi är fortfarande i ett uppbyggnadsskede och räknar med att öka Trophis fastighetsbestånd rejält under kvartalet, säger Jan Björk, vd för Redito.

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige