Image

Kungsleden säljer hotell i Malmö

Transaktioner Kungsleden säljer en hotellfastighet i Malmö till Jägersro Förvaltnings AB för 91,5 miljoner kronor.
Publicerad den 24 Juni 2014
Kungsleden säljer fastigheten Gunghästen 1. Bild: Kungsleden
Kungsleden säljer fastigheten Gunghästen 1.

Försäljningen ger en vinst om cirka fem miljoner kronor.

Fastigheten, Gunghästen 1, ligger i Jägersro, i utkanten av Malmö och har en uthyrningsbar area omkring 8 840 kvadratmeter. Fastigheten består i huvudsak av hotellverksamhet med Best Western Hotel som största hyresgäst.

- Vi säljer ännu en icke-strategisk fastighet ur den ”gamla” Kungsledenportföljen till ett pris högre än bokfört värde. Vi fortsätter renodlingen av vår fastighetsportfölj för att i nästa steg kunna investera i fastigheter i prioriterade tillväxtmarknader med inriktning på kontor i första hand men också industri/lager och handel, säger Kungsledens transaktionschef Ylva Sarby Westman.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här går affärerna för Croisette

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Nesme Jari som är Senior Associate Leasing vid Croisette. Det här arbetar de med just nu, så här ser kontorsmarknaden ut och på det här sättet fyller de upp tomma butikslokaler.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY