Image

Kungsleden säljer hotell i Malmö

Transaktioner Kungsleden säljer en hotellfastighet i Malmö till Jägersro Förvaltnings AB för 91,5 miljoner kronor.
Publicerad den 24 Juni 2014
Kungsleden säljer fastigheten Gunghästen 1. Bild: Kungsleden
Kungsleden säljer fastigheten Gunghästen 1.

Försäljningen ger en vinst om cirka fem miljoner kronor.

Fastigheten, Gunghästen 1, ligger i Jägersro, i utkanten av Malmö och har en uthyrningsbar area omkring 8 840 kvadratmeter. Fastigheten består i huvudsak av hotellverksamhet med Best Western Hotel som största hyresgäst.

- Vi säljer ännu en icke-strategisk fastighet ur den ”gamla” Kungsledenportföljen till ett pris högre än bokfört värde. Vi fortsätter renodlingen av vår fastighetsportfölj för att i nästa steg kunna investera i fastigheter i prioriterade tillväxtmarknader med inriktning på kontor i första hand men också industri/lager och handel, säger Kungsledens transaktionschef Ylva Sarby Westman.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Per Berggren: Olämpligt med Arnhult som ordförande

Bolag Per Berggren utmanar Rutger Arnhult om ordförandeposten i Castellum på bolagsstämman den 25 mars. Här ger han sin syn på situationen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY