Image
Kungsleden säljer två fastigheter i centrala Göteborg, bland annat Inom Vallgraven 16:21.
Kungsleden säljer två fastigheter i centrala Göteborg, bland annat Inom Vallgraven 16:21. Bild: Kungsleden

Kungsleden säljer ur GE-portföljen i Göteborg

Transaktioner Kungsleden säljer två fastigheter i centrala Göteborg. Fastigheterna ingår i den portfölj man köpte av GE Capital Real Estate i höstas. Den totala köpeskillingen uppgår till 157 miljoner kronor.
Publicerad den 23 Maj 2014
Inom Vallgraven 20:8. Bild: Kungsleden
Inom Vallgraven 20:8. Ylva Sarby Westman. Bild: Kungsleden
Ylva Sarby Westman. Erik Selin. Bild: Nicklas Tollesson
Erik Selin.

Kungsleden säljer två fastigheter i centrala Göteborg. Fastigheterna ingår i den portfölj man köpte av GE Capital Real Estate i höstas. Den totala köpeskillingen uppgår till 157 miljoner kronor. Köpare av den ena fastigheten är familjen Bräutigam och av den andra Balder.

Fastigherna man säljer är Inom Vallgraven 20:8 och Inom Vallgraven 16:21. Försäljningen beräknas ge en vinst om drygt 40 miljoner kronor. Köpare av Vallgraven 20:8 är familjen Bräutigam och köpare av Inom Vallgraven 16:21 är Balder.

Fastigheten Inom Vallgraven 20:8 är belägen på Östra Hamngatan 37, snett mitt emot NK och har en uthyrningsbar area om 1 100 kvadratmeter. Fastigheten säljs för 51 miljoner kronor. Familjen Bräutigam har tidigare ägt fastigheten mellan åren 1891-1921.

Fastigheten Inom Vallgraven 16:21 är belägen i korsningen av Västra Hamngatan och Drottninggatan och har en uthyrningsbar area om 2 980 kvadratmeter. Fastigheten säljs för 106 miljoner kronor.

- Det har varit ett stort intresse för fastigheterna och vi är nöjda med att ha genomfört försäljningarna enligt plan till bra och långsiktiga fastighetsägare. Försäljningarna frigör kapital som kan återinvesteras i strategiska fastigheter, säger Kungsledens transaktionschef Ylva Sarby Westman.

- Vi vill tacka Kungsleden för att vi får köpa en sådan fin fastighet, säger Balders vd Erik Selin.

Catella var Kungsledens rådgivare i båda affärerna.

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Närmar sig kommunal förtätning

Bygg/Arkitektur Kommunala bostadsbolaget MKB kan tillföra närmare 300 nya bostäder i Hyllie. Fastighetssverige berättar mer om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY